Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες – Θυελλώδεις βοριάδες

Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες – Θυελλώδεις βοριάδες
Ομίχλη στο ελατόδασος στο Περτούλι Τρικάλων - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Με αυξημένες νεφώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα κυλήσει ο καιρός σήμερα. από το απόγευμα θα έχουμε χιόνια στα βόρεια ορεινά που κατά την διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στη Θράκη

O ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της Βόρεια Βαλκανικής με τις χαμηλές πιέσεις νότια της Κρήτης δημιουργούν ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και οι άνεμοι φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στις βορειότερες κυρίως περιοχές.

 

Παράλληλα εντείνεται η ψυχρή μεταφορά καθώς οι βορειοανατολικοί άνεμοι μεταφέρουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες νοτιότερα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα βόρεια να μη ξεπεράσει τους 8 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Μόνο στα δυτικά θα επικρατήσουν υψηλότερες θερμοκρασίες περί τους 13 με 15 βαθμούς και στους 16 με 17 στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από πλευράς φαινομένων μόνο στο Ιόνιο και την Ήπειρο θα υπάρχει τοπική συννεφιά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε κλειστό καιρό με βροχές τοπικά ισχυρές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Ελλάδος καταιγίδες.

Στους παραπάνω χάρτες καταγράφονται οι περιοχές χιονοπτώσεων στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος, ενώ επισημαίνεται ότι στα βόρεια θα χιονίσει και σε ημιορεινά και τα περισσότερα χιόνια θα σημειωθούν στη Θράκη, καθώς από εκεί εισβάλουν και οι ψυχρές μάζες.

 

Την Παρασκευή η ψυχρή μεταφορά ολοκληρώνεται με μονοψήφιες τιμές μέγιστης θερμοκρασίας στα ανατολικά και το κρύο θα είναι έντονο καθώς θα συνεχίσουν παράλληλα να πνέουν οι θυελλώδεις βοριάδες που αρχικά θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ αλλά αργότερα θα πέσουν στα 7 με 8 μποφόρ. Από πλευράς φαινομένων αυτά σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια. 

 

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά αλλά με μειούμενη ένταση από τις απογευματινές ώρες.

                        

Τα φαινόμενα το Σάββατο σταδιακά θα σταματήσουν στα ανατολικά και θα αρχίσουν βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά καθώς πλησιάζει άλλο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία. Πάντως σταδιακά οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν κυρίως στα δυτικά

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού:

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 28 Νοεμβρίου του 1951 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα