Σταδιακή βελτίωση την Δευτέρα

Σταδιακή βελτίωση την Δευτέρα
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ- ΚΥΜΑΤΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Το πρωί ισχυρές καταιγίδες στο ανατ. Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά

  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν

 

Τη Δευτέρα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και το Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική βροχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα πιθανώς να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/12/1911 είχαμε μεγάλη κακοκαιρία στην Αθήνα με ιδιαίτερα ισχυρούς δυτικούς ανέμους που προκάλεσαν ζημιές στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα