Τοπικά ισχυρές καταιγίδες την Δευτέρα

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες την Δευτέρα
Βροχή στην πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν τα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στα δυτικά και το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μπ. Από την Τρίτη αυτό το κύμα θα εξασθενήσει.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε γενικά και από τα μέσα της εβδομάδος και άλλα συστήματα να επηρεάζουν την χώρα μας, αλλά κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης  που περνάνε και από τη χώρα μας.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που περνά από τα δυτικά και κατευθύνεται ανατολικότερα.

 

Τη Δευτέρα προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 19 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που είναι σκιασμένες είναι οι περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε την εξέλιξη του καιρού ανά ώρα, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 4/11/2001 είχαμε πλημμύρες στην Αττική από ισχυρές καταιγίδες με 4 νεκρούς σε όλη τη χώρα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα