Αγωνία για αγνοούμενο ορειβάτη στον Όλυμπο

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ. ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΒΛΑΒΗ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΛΙΦΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΙΕΡ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΑΘΟΥΣ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΑΛΕ.
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ. ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΒΛΑΒΗ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΛΙΦΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΙΕΡ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΑΘΟΥΣ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΑΛΕ. EUROKINISSI

Μετά από δύο ημέρες ερευνών στην κορυφή του Ολύμπου οι άντρες της ΕΜΑΚ μπόρεσαν την νύχτα να ακούσουν τις φωνές για βοήθεια του ορειβάτη όμως εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν οπτική επαφή

Ένα θρίλερ ερευνών διάσωσης εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην κορυφή του Ολύμπου.

Ένας 29χρονος Ρουμάνος ορειβάτης αποφάσισε μόνος του και χωρίς ομάδα να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, όπως κάπου λίγο μετά το μονοπάτι της Κακόσκαλας φαίνεται έχασε τον προσανατολισμό του και εγκλωβίστηκε στο βουνό, κάτω από ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Μετά από δύο ημέρες ερευνών, την νύχτα μπόρεσαν επιτέλους οι άντρες της ΕΜΑΚ να αποκτήσουν ακουστική επαφή με τον αγνοούμενο που απάντησε στις φωνές τους καλώντας σε βοήθεια, όμως στο βουνό εκείνη την ώρα, σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, επικρατούσε πολικό ψύχος και σφοδρή χιονοθύελλα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ποτέ οπτική επαφή οι πυροσβέστες και αναγκάστηκαν να ματαιώσουν την νύχτα τις προσπάθειες προσέγγισης και να συνεχίσουν σήμερα το πρωί, όπου ακόμα χιονίζει στην κορυφή.

Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουν καταφέρει ξανά να αποκτήσουν ακουστική ή οπτική επαφή και συνεχίζουν τις έρευνές τους.

SHARE: