Αιματηρός ο Δεκέμβριος στους δρόμους της Αττικής - 676 θύματα τροχαίων μέσα σε έναν μήνα

Αστυνομικοί
Αστυνομικοί EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Τον τελευταίο μήνα του 2021, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα με 676 παθόντες.

Δυστυχώς αιματηρός αποδείχτηκε ο τελευταίος μήνας του 2021. Τον Δεκέμβριο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 588 τροχαία ατυχήματα με 676 παθόντες.

Ειδικότερα, σημειώθηκαν 13 θανατηφόρα με 14 νεκρούς, 13 σοβαρά ατυχήματα με 16 σοβαρά τραυματίες και 562 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.384 παραβάσεις από τις οποίες 629 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 400 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.919 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 199 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 329 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 509 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 238 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 47 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Τροχαία σε σχετική της ανακοίνωση σημειώνει «ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία, Τροχαία Ατυχήματα, Αττική
SHARE:

24Media Network