Άλκης Καμπανός: Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι – Τους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα

Άλκης Καμπανός: Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι – Τους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα
Δίκη Άλκη Καμπανού © Intime p.a./ INTIME NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη. "Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε", δήλωσε ο πατέρας του.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Την ίδια ώρα, συγκεντρωμένοι φίλαθλοι του Άρη, μόλις είδαν τους κατηγορούμενους να περνούν το κατώφλι του δικαστηρίου, ξέσπασαν με σφοδρές αποδοκιμασίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε απόσταση από την κλούβα των μεταγωγών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίκη άρχισε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και την εξαίρεση ορισμένων ενόρκων, κατόπιν αιτήματός τους.

Την ίδια στιγμή, δικηγόρος ενός κατηγορούμενου, προσκόμισε στο δικαστήριο μακέτα, από το σημείο της άγριας επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι “φαίνεται ακριβώς η χωροταξία του σημείου”, που αποδεικνύει ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία..

Όπως μετέδωσε το GRTimes, ο δικηγόρος εξήγησε ότι ο εντολέας του ήταν οδηγός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων και ότι πέρασε έξω από την πολυκατοικία, από το οποίο αποβιβάστηκαν άλλα άτομα και έπειτα κατευθύνθηκε 100 μέτρα πιο μακριά, χωρίς να κατέβει καθόλου από το αυτοκίνητο.

Πατέρας Άλκη Καμπανού: “Έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε”

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του άτυχου φιλάθλου του Άρη, δε θέλησε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε στη φράση “έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε”, ερωτώμενος για τη διαδικασία της δίκης.

Ο κ. Καμπανός είπε ακόμη πως η σημερινή ημέρα είναι προφανώς δύσκολη για εκείνον και τη σύζυγό του, Μελίνα, η οποία δε θέλησε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δήλωση, αναφέροντας πως “δεν είμαι σε θέση να μιλήσω”.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ενόρκων που θα πάρουν τις θέσεις τους δίπλα στους τακτικούς δικαστές, η ανάγνωση του κατηγορητηρίου και, πιθανόν, οι πρώτες καταθέσεις.

“Η δίκη της χρονιάς” στη Θεσσαλονίκη

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον 5 συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Την πρώτη ημέρα της “δίκης της χρονιάς” στη Θεσσαλονίκη οι γονείς του άτυχου νέου βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους.

Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη στην περίπτωση του Άλκη και για απόπειρα, στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του, από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, με το δικαστήριο να προγραμματίζει από τώρα πάνω από 20 δικασίμους μέχρι και τον Μάρτιο. Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, το πόρισμα της οποίας ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα του και χτυπήματα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB για τα 33′ πριν τη δολοφονία:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα