Πορείες για ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην Αθήνα – Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Πορείες για ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην Αθήνα – Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για την ανθρωποκτονία του Κώστα Φραγκούλη. Αστυνομικοί πέταξαν χημικά και δακρυγόνα στους διαδηλωτές στην Αθήνα. Επεισόδια με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη.

Καλέσματα για πορείες σε όλη τη χώρα, ακολούθησαν της ανακοίνωσης του νοσοκομείου που ενημέρωνε ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι αστυνομικός της Δίας, άφησε την τελευταία πνοή, ακολούθησαν καλέσματα για πορείες σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, λίγο μετά τις 19:00 χιλιάδες πολίτες -κατά προσέγγιση της ΓΑΔΑ περίπου 2.000- συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από όπου ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας που κινείται αυτή την ώρα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Πορεία διαμαρτυρίας για τον Κώστα Φραγκούλη NEWS 24/7

Η δύναμη της αστυνομίας που βρίσκεται από νωρίς στο σημείο είναι ισχυρότατη, με διμοιρίες να βρίσκονται επί της πλατείας Κοραή, ενώ άλλες διμοιρίες ακολουθούν δεξιά και αριστερά από τους διαδηλωτές.

Ταυτόχρονα επί ποδός είναι και το όχημα εκτόξευσης νερού, ενώ διμοιρίες βρίσκονται και στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο μετά τις 19:30 σημειώθηκε ένταση: Μεμονωμένα άτομα κινήθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών, και εκείνοι απάντησαν ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους διαδηλωτές. Σε κάποια σημεία έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Χαυτεία και εκ νέου, στη Σταδίου, πριν το υπουργείο Εργασίας. Το σώμα της πορείας λίγο μετά τις 20:00 επέστρεψε στα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, προκειμένου να διαλυθεί σταδιακά. Εκεί ωστόσο προκλήθηκε εκ νέου ένταση με ομάδα να πετά αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απήντησαν ξανά με κρότου λάμψης.

Η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Σταδίου αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 20:30. Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του Τραμ με τερματικό και πάλι τη στάση Σύνταγμα.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές στην περιοχή της Ομόνοιας και 3 στων Εξαρχείων.

Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:00 στην Καμαρά στην πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Η πορεία έφτασε μέχρι το ΥΜΑΘ, εκεί όπου αποχώρησαν οι φοιτητές.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Thesstoday.gr, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν προς την Ιασωνίδου και επέστρεψαν προς την Καμάρα, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 16χρονου, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό στην οδό Εγνατία, στο ύψος του κτηρίου της ΕΥΑΘ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στην οδό Γούναρη, μπροστά στη Ροτόντα. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αρμενοπούλου.

Ένταση σε Πάτρα και Χαλκίδα

Νωρίτερα, λίγο πριν το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας στην Πάτρα, για τον Κώστα Φραγκούλη, ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.

Για λίγη ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα άτομα που προσπάθησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια, προσωρινά βρήκαν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια προσαγωγή.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, όπως μεταδίδει το eviathema, ομάδα Ρομά στις Καμάρες Χαλκίδας άναψαν φωτιές στην μέση του δρόμου, ενώ προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο, ενώ έχουν κλείσει οι οδοί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι, λίγο μετά τις 18:00, προκάλεσαν ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Στον Ασπρόπυργο, υπήρξε καταγγελία ότι ομάδα Ρομά πέταξαν αντικείμενα και άναψαν φωτιές στις γραμμές του Προαστιακού.

Όπως ανέφερε και σε σχετική της ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο γυρνούσαν σε προηγούμενους σταθμούς.

Ωστόσο, κατόπιν ελέγχου δεν βρέθηκαν αντικείμενα, ούτε υπολείμματα φωτιάς στο σημείο και τα δρομολόγια πλέον διεξάγονται κανονικά.

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη πορεία που ξεκίνησε στο Άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.

Καλέσματα σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν πραγματοποιηθεί καλέσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ που ολοκληρώθηκε και στο «Παράρτημα» έχουν συγκεντρωθεί ύστερα από κάλεσμα, περίπου 300 αντιεξουσιαστές. Αντίστοιχα στα Χανιά Κρήτης υπήρξε κάλεσμα αντιεξουσιαστών για τις επτά το απόγευμα.

Στο Πυρί Θήβας, ομάδα Ρομά έκλεισε τον δρόμο έξω από τον καταυλισμό και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία που ολοκληρώθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα