Από τις τηλεπικοινωνίες στη γιόγκα – Η ιστορία της Μαρίκας

Από τις τηλεπικοινωνίες στη γιόγκα – Η ιστορία της Μαρίκας

Το σημαντικό στη ζωή είναι να συνειδητοποιήσεις ποια στιγμή δε σε γεμίζει και να πάρεις την απόφαση να κάνεις το επόμενο βήμα.

Σε αυτή τη ζωή έρχεται κάποια στιγμή που νιώθεις έτοιμος να αφήσεις πίσω ό,τι δε σε γεμίζει και να κυνηγήσεις αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο. Μπορεί να είναι μια δουλειά, ένας/μία σύντροφος, ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις αυτή τη στιγμή και να πάρεις την απόφαση να κάνεις το επόμενο βήμα. Αυτό ακριβώς έκανε πριν από εφτά χρόνια και η Μαρίκα Δασκαλάκη. Η ασθένειά της τότε, την έφερε στον δρόμο της γιόγκα και της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής. Η γιόγκα μαζί με τον βελονισμό μέσα σε λίγους μήνες άλλαξε την ποιότητα της ζωής της κατά πολύ και κάπου εκεί αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με τις εναλλακτικές θεραπείες επαγγελματικά.

«Τα αποτελέσματα της θεραπείας ήταν εκπληκτικά. Έτσι ξεκίνησα να μελετάω κυρίως από περιέργεια, τη φιλοσοφία της γιόγκα και της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Τον αμέσως επόμενο χρόνο βρέθηκα στα θρανία. Μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το έκανα αμέσως επάγγελμα».

Πριν από αυτό η Μαρίκα ήταν ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Είχε τα δικά της καταστήματα και το σχετικό δίκτυο τεχνικής υποστήριξης. Το να περάσει από έναν κλάδο που γνώριζε και είχε σπουδάσει σε έναν τελείως καινούργιο δεν ήταν εύκολο και σίγουρα το πάθος της μόνο δεν ήταν αρκετό. Χρειάστηκε συμβουλευτική υποστήριξη και στοχευμένη οικονομική ανάλυση του επιχειρηματικού της πλάνου. Και φυσικά πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Εκεί εμφανίστηκε στη ζωή της η Action Finance Initiative (AFI) και μαζί έφτιαξαν το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Η AFI είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που από το 2014, έχει εισάγει στη χώρα τις μικροσπιστώσεις με σκοπό να εκπαιδεύσει και να συμβουλέψει δωρεάν μικρούς επιχειρηματίες και να βοηθήσει ανέργους να δημιουργήσουν τη δική τους θέση εργασίας. Στην Ελλάδα της κρίσης που η δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό είναι σχεδόν αδύνατη τα μικροδάνεια είναι η εναλλακτική λύση για μικρούς επιχειρηματίες που μπορούν να καλύψουν τα κριτήρια χρηματοδότησης. Η AFI συγκεκριμένα παρέχει πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές, ανεξαρτήτως της εμπορικής δραστηριότητας τους, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας.

«Πριν ανοίξω τον χώρο έκανα ιδιαίτερα μαθήματα γιόγκα και μία από τις μαθήτριες μου ως τραπεζικός υπάλληλος είχε ακούσει για την ΑFI και με πληροφόρησε. Επικοινώνησα μαζί τους. Η πρώτη επαφή ήταν άψογη. Κλείσαμε το πρώτο ραντεβού όπου έγινε η πρώτη γνωριμία και μαζί δημιουργήσαμε όλο το επιχειρηματικό σχέδιο, μελετήσαμε αν είναι βιώσιμο και το βάλαμε σε εφαρμογή».

Ο νέος χώρος άνοιξε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με τη Μαρίκα να ζει πλέον καθημερινά το όνειρό της. Η AFI συνεχίζει να της παρέχει υποστήριξη και μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης για διερεύνηση τυχόν προβλημάτων αλλά και την προβολή των επιχειρήσεων μέσω των δικτύων της.

Η Μαρίκα υποδέχεται πλέον τους νέους της πελάτες, προσφέροντας τις υπηρεσίες της χαρούμενη και γεμάτη ικανοποίηση. «Όταν άνοιξε ο χώρος ένιωσα ανακούφιση για το αποτέλεσμα. Είμαι πια στον τρίτο χρόνο λειτουργείας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την πορεία της δουλειάς μου. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερα», αναφέρει.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Action Finance Initiative ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα