Απορρίφθηκε αίτημα άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Συνολικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει 6 άδειες από το φθινόπωρο του 2017. Αυτό είναι το πρώτο "όχι" μετά από καιρό.

Το πρώτο "όχι" μετά από καιρό δέχθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς απορρίφθηκε η τελευταία αίτηση άδειας που είχε υποβάλει.

Στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν έγινε γνωστό πως με το υπ'αριθμόν 3719/2019 βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου δεν έγινε δεκτό το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν. Κι αυτό γιατί το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισήγηση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία διαφώνησε στο ενδεχόμενο νέας εξόδου του ισοβίτη.

Συνολικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει 6 άδειες από το φθινόπωρο του 2017, προκειμένου να επισκεφθεί για μερικές ημέρες στο σπίτι του. Για όλες τις άδειες απόφαση είχε λάβει το συμβούλιο των φυλακών όπου κρατείται, κάτι που δεν συνέβη στην επίμαχη περίπτωση. Κι αυτό γιατί ο εισαγγελικό λειτουργός είχε διαφωνήσει με ττο συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Βόλου, με αποτέλεσμα την τελική απόφαση να λάβει το αρμόδιο συμβούλιο πλημμελειοδικων.

Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, η διαφοροποίηση της άποψης του εισαγγελέα, μετά από 6 άδειες, έγινε «προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου, ενώ ζητήθηκε από τον Κουφοντίνα να απαντήσει σε ερωτήσεις «γύρω από τις ιδέες και τη δράση του».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κουφοντίνας, Τρομοκρατία, 17 Νοέμβρη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρνητική εισαγγελική εισήγηση για νέα "έξοδο" του Κουφοντίνα

Δεν χορηγείται νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέα άδεια παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

SHARE:

24Media Network