Αποσπάστηκε στην Αθήνα ο φαντάρος που κατήγγειλε την ύπαρξη συνθήματος ναζιστικής έμπνευσης

Αποσπάστηκε στην Αθήνα ο φαντάρος που κατήγγειλε την ύπαρξη συνθήματος ναζιστικής έμπνευσης

O φαντάρος που κατήγγειλε ότι στο στρατόπεδο στο Μανταμάδο είχε γραφτεί απόφθεγμα ναζιστή στρατηγού αποσπάστηκε στην Αθήνα. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το θέμα.

O νεαρός στρατιώτης του τάγματος στο Μανταμάδο που κατήγγειλε την ύπαρξη του ναζιστικής έμπνευσης συνθήματος στο στρατόπεδο και βρίσκεται με άδεια εκτός Λέσβου, έγινε γνωστό ότι του δηλώθηκε ότι θα αποσπαστεί στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) στην Αθήνα.

Με ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης καταγγέλλουν το γεγονός ως «εκδικητική πράξη» κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν «ο φαντάρος είχε ζητήσει να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί. Γιατί με αυτό τον τρόπο εξέφραζε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία σε παραμεθόρια μονάδα, όπως είναι ο Μανταμάδος της Λέσβου».

Και η ερώτηση των τριών βουλευτών καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας «Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την αδικαιολόγητη απόσπαση του φαντάρου; Τι ενέργειες θα γίνουν από την κυβέρνηση ώστε να μην ξαναγραφτούν τέτοια συνθήματα σε στρατιωτικές μονάδες;

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι ενέργειες αυτές, αποθρασύνουν τη “Χρυσή Αυγή” που παριστάνει την αντισυστημική δύναμη. Οι οπαδοί της, παριστάνουν επίσης τους Έλληνες πατριώτες. Αν είναι δυνατόν οι πολιτικοί απόγονοι και οι θαυμαστές ανθελλήνων συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των κουκουλοφόρων, των μαυραγοριτών, να είναι πατριώτες»

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί παρά τις κορώνες περί “μετώπων ενάντια στην Ακροδεξιά”, συνεχώς προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πραγματοποιεί κοινές επισκέψεις μαζί με υπόδικους της Χρυσής Αυγής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα