Αποζημιώσεις σε Έλληνες για το σκάνδαλο ρύπων της Volkswagen

Αποζημιώσεις σε Έλληνες για το σκάνδαλο ρύπων της Volkswagen
JAMESHALFACRE.COM

Σε μία περίπτωση το Ειρηνοδικείο Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη σε βάρος της μητρικής VW Group

Οι πρώτες αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volkswagen μετά το σκάνδαλο για το παράνομο λογισμικό ρύπων, επιδικάστηκαν από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου είχαν προσφύγει δύο πολίτες.

Συγκεκριμένα, η ελληνική Δικαιοσύνη επιδίκασε το ποσό των 11.005 ευρώ σε βάρος των δύο εισαγωγέων στην Ελλάδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το ποσό ανήλθε στα 5.500 ευρώ. Η δεύτερη απόφαση είναι, όπως φαίνεται, ακόμη σημαντικότερο, αφού από το ποσό της αποζημίωσης 1.200 ευρώ επιδικάστηκαν ως ηθική βλάβη και θα πρέπει να καταβληθούν από τη μητρική εταιρία και όχι από του εισαγωγείς.

Η δικαστική απόφαση στο σκεπτικό της υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως υπήρξε εξαπάτηση των ελλήνων καταναλωτών από της VW Group. Αυτό άλλωστε, επεσήμαναν και οι σχετικές κρίσεις δικαστηρίων του εξωτερικού, τις οποίες προσκόμισαν κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Ιάκωβος Βενιέρης και Ηλίας Μπέτζιος.

Επίσης, το Ειρηνοδικείο Αθήνας κατέληξε στο ότι η πωλήτρια εταιρείας καθώς και ο εισαγωγέας δεν γνώριζαν κατά το χρόνο πώλησης του οχήματος ότι δεν πληρείτο η ευρωπαϊκή οδηγία για τους ρύπους Euro 5.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν και άλλες αποφάσεις που αφορούν στο σκάνδαλο της VW, αφού ενώπιον των δικαστικών αρχών έχουν προσφύγει δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων Vw, Audi, Porsche και Seat που αντιμετώπισαν προβλήματα με το παράνομο λογισμικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα