ΑΠΘ: Άγρια επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτή – “Σταμάτα να με βαράς, πονάω”

ΑΠΘ: Άγρια επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτή – “Σταμάτα να με βαράς, πονάω”
Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ - Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ eurokinissi

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο ΑΠΘ. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει την άγρια επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτή. Τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ διαδηλωτών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο χώρο του ΑΠΘ και της αστυνομίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει την άγρια επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτή. Ο νεαρός βρίσκεται πεσμένος στο δρόμο με τους αστυνομικούς να τον σέρνουν και να τον πατάνε ενώ εκείνος φωνάζει πως πονάει.

Η σημερινή διαμαρτυρία (10/05) των φοιτητών στο ΑΠΘ ξεκίνησε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, αλλά γρήγορα τα πνεύματα οξύνθηκαν. Η παρουσία ΜΑΤ στο χώρο του Πανεπιστημίου και ανδρών της Ασφάλειας στο χώρο κατασκευής της βιβλιοθήκης πυροδότησε νέες εντάσεις, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται μπροστά από τη ΣΘΕ.

Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε αντικείμενα κατά των αστυνομικών που απάντησαν με έφοδο στο κτίριο και χρήση χημικών.

Επεισόδια στο ΑΠΘ INTIME

Αφορμή των κινητοποιήσεων αποτέλεσε η ισχυρή αστυνομική παρουσία στον χώρο του Πανεπιστημίου με σκοπό της περιφρούρηση και τη συνέχιση των έργων κατασκευής βιβλιοθήκης, στο πρώην Στέκι στο Βιολογικό. Οι φοιτητές εξέφρασαν την εναντίωσή τους με σύνθημα “Έξω η αστυνομία από τις Σχολές”.

Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα