Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Προσευχηθήκαμε για να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα''

Η λειτουργία του "Ακάθιστου Ύμνου" στον καθεδρικό Ι.Ναό της Αθήνας την Μητρόπολη
Η λειτουργία του "Ακάθιστου Ύμνου" στον καθεδρικό Ι.Ναό της Αθήνας την Μητρόπολη EUROKINISSI

''Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα'', δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ολοκληρώθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών η οποία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό.

Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network