ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευσε συγκέντρωση των “Ελλήνων για την Πατρίδα” και αντιεξουσιαστικών κινήσεων στο Ν. Ηράκλειο

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευσε συγκέντρωση των “Ελλήνων για την Πατρίδα” και αντιεξουσιαστικών κινήσεων στο Ν. Ηράκλειο
Αστυνομία Eurokinissi

Η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε να απαγορεύσει συγκεντρώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο.

Στην απαγόρευση συγκεντρώσεων ακροδεξιών και αναρχικών ομάδων που θα λάμβαναν χώρα την Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Οι “Ελληνες για την Πατρίδα”, το κόμμα του καταδικασμένου για εγκληματική δράση με την ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη είχε προγραμματίσει συγκέντρωση για τα δύο μέλη της ΧΑ που δολοφονήθηκαν το 2013. Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών ήρθε ως “απάντηση”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής

Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων:

την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και

την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασιστήκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο (2) συναθροίσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα