"Αθωώνει" το Β. Παπαγεωργόπουλο, ο Χ. Καπόν

Διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ενωσης. Στη φωτογραφία ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
Διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ενωσης. Στη φωτογραφία ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Διαφορετικά δεδομένα στη δίκη για το σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών "αθωώνει" το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την κατάθεση του νυν αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο ότι το ποσό της υπεξαίρεσης αποκλείεται να ξεπερνάει τα 21 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό, καθώς και η εκτίμηση του προέδρου του δικαστηρίου ότι τα 51,4 εκατ. ευρώ δεν προκύπτουν από τα παραστατικά που έχουν κατατεθεί, αποτέλεσαν αφορμή για να ξανακληθεί τη Δευτέρα η βασική μάρτυρας κατηγορίας, οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, που συνέταξε το πόρισμα. Η κ. Τσεμπερά καλείται να δώσει διευκρινήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, όπως πώς προκύπτει το έλλειμμα των 51,4 εκατ. ευρώ, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο υπεξαιρούνταν τα χρήματα.

Απαντώντας στα ερωτήματα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Χ. Καπόν εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τρεις κατηγορούμενοι προκάτοχοί του στην αντιδημαρχία Οικονομικών δεν είχαν γνώση για το τι συνέβαινε, ενώ και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, είναι άμοιρος ευθυνών.

Ως υπεύθυνους υπέδειξε τον άλλοτε κεντρικό ταμία και βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση, Παναγιώτη Σαξώνη και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια. \

Ανέφερε -δε- ότι σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραμάτισαν τρεις πρώην διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών, τους οποίους κατονόμασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network