Αθωώθηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Αθωώθηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Το δικαστήριο απάλλαξε τον Γρηγόρη Τσιρώνη και 10 συγκρατούμενούς του, που κατηγορήθηκαν για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, από το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα", όσο και άλλων 10 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστα Παπαδάκη "το δικαστήριο, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία, τον απάλλαξε από 72 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον καταδίκασε μόνο για δύο πλημμελήματα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Με την απόφασή τους, οι δικαστές απάλλαξαν όμως και τους υπόλοιπους 10 συγκατηγορουμένους του από τα αδικήματα ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση".

Παράλληλα, ο κ. Παπαδάκης, τόνισε πως "το δικαστήριο, μετά από μία μακρόχρονη υποδειγματική διαδικασία, στην οποία πράγματι ο σεβασμός στο δικαίωμα του υπερασπιστικού λόγου και την άσκηση των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων υπήρξε πλήρης και αδιαπραγμάτευτος.. Η υπόθεση σε βάρος του εντολέα μου αφορά μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και των ασφαλίτικων υπηρεσιών".

Τέλος, σημείωσε πως η υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη, ο οποίος παρέμεινε επί 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση"συνεχίζει πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης για την πλήρη αποζημίωση και δικαίωση του".

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network