Αυγενάκης: Σύσκεψη την Πέμπτη για την οπαδική βία με εκπροσώπους των συνδέσμων

Αυγενάκης: Σύσκεψη την Πέμπτη για την οπαδική βία με εκπροσώπους των συνδέσμων
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης glomex

Με τους εκπροσώπους των νομίμων αθλητικών συνδέσμων αλλά και τους όλους τους εμπλεκομένους στον αθλητισμό θα συναντηθεί την Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης (24/2), στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο αθλητικό νόμο, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Αταίριαστοι”, ο υφυπουργός αρχικά εξέφρασε την αντίθεσή του με τον όρο “οπαδική βία”, τόνιζοντας ότι “αθλητισμός και βία δεν πάνε μαζί. Είναι αρρωστημένα μυαλά, που έχουν άλλα απωθημένα, που παρεισφρέουν σε αθλητικές συλλογικότητες, φίλων μιας ομάδας, στρατολογούν νέο κόσμο και δημιουργούν συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις”, ενώ στη συνέχεια, βάσει και των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τόνισε πως πλέον “θα αντιμετωπίζονται πολύ αυστηρά με το νέο πλαίσιο και με ένα ιδιώνυμο που κλείνουμε μερικές ‘τρύπες’ περί αναστολής ποινών”.

Στη συνέχεια ανέφερε πως το φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι πρωτίστως κοινωνικό και δεν λύνεται απλά με ένα άρθρο ή έναν νόμο και ξεκαθάρισε ότι “δεν είμαστε ενάντια στο να υπάρχουν οι οργανωμένες νόμιμες δομές, όμως είμαστε ενάντια στο να υπάρχουν έκνομες ενέργειες”.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη (24/2), ο κ. Αυγενάκης αποκάλυψε πως παρόμοια σύσκεψη δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και σε αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν όλοι οι πρώην υπουργοί αθλητισμού, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αρμοδίων για αθλητισμό, ο πρόεδρος επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων Βουλής, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ομάδας εργασίας της Super League 1, εκπρόσωποι της Super League 2, εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών και τέλος εκπρόσωποι των νομίμων λεσχών των ομάδων.

“Όσο ασχολούμαστε με αυτό το θέμα αναδεικνύονται υγιείς φωνές. Με αυτούς είμαστε συνεργάτες. Με όσους πασχίζουν για καθαρό ποδόσφαιρο, για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είμαστε συνεργάτες. Άλλο φίλαθλος και άλλο χούλιγκαν”, κατέληξε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα