Black out: Τι προκάλεσε τη φωτιά που βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο

Black out: Τι προκάλεσε τη φωτιά που βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο

Υπο έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στον Ασπρόπυργο. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο. Τι λέει ο ΑΔΜΗΕ.

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ είναι η αιτία που προκάλεσε την φωτιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ.

Σε κατάσταση blackout βρέθηκαν περιοχές στον Πειραιά, το Κερατσίνι, την Καλλιθέα το Αιγάλεω τα Λιόσια το Περιστέρι και τον Νέο Κόσμο, ενώ σκοτεινός ήταν και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και περιοχές της Πελοποννήσου.

Μεγάλη φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7

 

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, για την διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο News 24/7

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού News 24/7

Στο σημείο επιχείρησαν 30 στελέχη της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, που προσπαθούσαν επι πολλή ώρα να περιορίσουν την φωτιά,  ενώ στο ΚΥΤ μετέβησαν και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, καθώς και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε τοξικό νέφος, το οποίο είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα