Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας 12 – 6 π.μ.

Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας 12 – 6 π.μ.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Διάψευση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δημοσιευμάτων περί απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες. Επιτρέπεται από την Τρίτη το ερασιτεχνικό ψάρεμα για σκάφη έως 7 μέτρων.

Στην ανάγκη τήρησης των κανόνων ατομικής προστασίας με το τρίπτυχο των αποστάσεων, της υγιεινής των χεριών και της χρήσης μάσκας, αλλά και στην ανάγκη καθημερινής αξιολόγησης της νέας φάσης που περάσαμε, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα εμφανίζονται, για να κριθεί η μετέπειτα διαδικασία, στάθηκε αρχικά, κατά την σημερινή του ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στα “fake news” που κυκλοφορούν αναφορικά με τις δήθεν απαγορεύσεις μετακίνησης για άτομα άνω των 65 ετών, τονίζοντας πως δεν ισχύει καμία απαγόρευση παρά μόνο σύσταση, ότι για την δική τους προστασία, καλό είναι να κυκλοφορούν όσο το δυνατό λιγότερο.

Επίσης τόνισε ότι το ίδιο ισχύει και για τα “fake news” για τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ των ωρών 12-6 π.μ. και τόνισε πως απλά έγινε σύσταση και ζητήθηκε η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων για τις ώρες αυτές, κάτι που δεν συνδέεται όμως με επιβολή προστίμου.

Αναφορικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία, στην σχετική ΚΥΑ προστέθηκε σχετικό εδάφιο, σύμφωνα με το οποίο από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη την χώρα, τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρων στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για ερασιτεχνικό ψάρεμα και για κολύμβηση των επιβατών τους στην ανοιχτή θάλασσα, με προϋπόθεση να μην προσεγγίζονται νησιά της ίδιας ή άλλης Περιφέρειας του λιμενικού απόπλου, δεν επιτρέπεται η παραμονή στη θάλασσα και τη διάρκεια της νύχτας και να τηρείται από τους επιβαίνοντες η ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Επίσης με δεδομένη την απαγόρευση χρήσης εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου και πισίνας διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται και η λειτουργία και η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε σε σχέση με την χθεσινή παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων της εξάπλωσης της πανδημίας σε όλη την χώρα κατά την διάρκεια των 42 ημερών της πρώτης φάσης, για τους δήμους και τους νόμους που παρουσιάστηκαν κρούσματα, πέρα από την επιδημιολογική προσοχή των αρμοδίων, δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος περαιτέρω ανησυχίας, εφόσον τα μέτρα τηρούνται και επιτηρούνται αυστηρά και όλα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν σε όλες αυτές τις περιοχές σε συνεννόηση και με τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις, έχουν ληφθεί και επιμελώς τηρηθεί.

Επίσης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη και λειτουργία των πρώτων κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ για την διενέργεια των τεστ, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών. «Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η συλλογή των στοιχείων, διότι θα συνδράμει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να γίνεται καλύτερη και ταχύτερη δυνατή ιχνηλάτηση».

Ολοκληρώθηκε η καραντίνα σε Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη-Παρατείνεται στη δομή στο Κρανίδι

Σήμερα το βράδυ σταματούν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία πολιτών, στον Δήμο Ερμιονίδας, ταυτόχρονα όμως για προληπτικούς λόγους, παρατείνεται η καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή, στο Κρανίδι, για 7 ημέρες.

Επίσης, σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η καραντίνα στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτι του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη, ενώ λήγει και η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία πολιτών που είχαν επιβληθεί στο σύνολο του Δήμου Μύκης.

Πάνω από 36.000 έλεγχοι στα σύνορα, 547 θετικά κρούσματα

Αναφορικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση της προσπάθειας περιορισμού εξάπλωσης του ιού, αυτές τις 42 ημέρες που πέρασαν, συνολικά  36.230 άτομα έχουν περάσει τα σύνορα της χώρας και έχουν τεθεί σε 14ημερη καραντίνα, ενώ από τους ελέγχους στα σύνορά μας, εντοπίστηκαν 547 θετικά κρούσματα, τα οποία και τέθηκαν σε απομόνωση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα