Χαρδαλιάς: “Συμβατές με το πλαίσιο αποφάσεων της Πολιτείας οι διευκρινήσεις της Εκκλησίας”

Χαρδαλιάς: “Συμβατές με το πλαίσιο αποφάσεων της Πολιτείας οι διευκρινήσεις της Εκκλησίας”
Ναός στην Αγία Παρασκευή Αττικής Eurokinissi

Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς. Υπό τις παρούσες συνθήκες λοιπόν, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η Εκκλησία δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στους ναούς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό την Πέμπτη (09/04), ανέφερε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δώσει κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει του Πάσχα που είναι συμβατές με το πλαίσιο αποφάσεων της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε η Εκκλησία, η νέα εγκύκλιος που έβγαλε αφορά τις ώρες που θα είναι ανοιχτοί οι ναοί της ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μόνο για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, δηλαδή για έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο. Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς. Υπό τις παρούσες συνθήκες λοιπόν, όπως συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η Εκκλησία δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στους ναούς.

Σύμφωνα, όπως είπε, με την διευκρίνηση που δόθηκε για τις εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου την Τετάρτη (08/04), αυτές απευθύνονται μόνο σε Μητροπολίτες και όχι σε πιστούς.

Αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια, ο Υφυπουργός ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα, υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον κορονοϊό.

Οι επιβάτες μεταφέρονται αρχικά σε ξενοδοχείο όπου υποβάλλονται στο τεστ, όσοι είναι αρνητικοί αποχωρούν και μένουν σε καραντίνα στον τόπο που έχουν δηλώσει και όσοι βγουν θετικοί παραμένουν εκεί.

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 741 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 241 στην Αττική, 91 στη Δυτική Ελλάδα, 66 στην Κεντρική Μακεδονία, 60 στη Θεσσαλονίκη, 55 στα Ιόνια Νησιά, 44 στην Κρήτη, 35 στην Πελοπόννησο, 30 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στο Νότιο Αιγαίο, 28 στη Θεσσαλία, 21 στην Ήπειρο, 20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.596 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα