Διαμαρτυρία σωματείων καλλιτεχνών έξω από το υπ. Εργασίας

Διαμαρτυρία σωματείων καλλιτεχνών έξω από το υπ. Εργασίας
Διαμαρτυρία σωματείων καλλιτεχνών έξω από το υπ. Εργασίας News 24/7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης σωματεία καλλιτεχνών, ζητώντας να μεριμνήσει η κυβέρνηση για εκείνους και τους συναδέλφους τους.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) βρέθηκαν στις 12:00 της Πέμπτης (30/4), έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία βέβαια λόγω των ειδικών συνθηκών, περιελάμβανε αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες.

Τα σωματεία των καλλιτεχνών, βρίσκονται σε κινητοποίηση ζητώντας “εξασφάλιση της επιβίωσης του συνόλου των εργαζόμενων καλλιτεχνών μέχρι να επιστρέψουμε στις συνθήκες πριν την εκδήλωση της επιδημίας”.

Διαμαρτυρία σωματείων καλλιτεχνών έξω από το υπ. Εργασίας News 24/7

Μιλώντας στο News247, ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ειπε: “Ζητάμε με την σημερινή μας συμβολική κινητοποίηση, η κυβέρνηση να απαντήσει στο ερώτημα που της θέτουμε και είναι αγωνιώδες, για το πώς θα επιβιώσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου. Τα μέτρα που ήδη έχει πάρει, είναι απολύτως ανεπαρκή, αφορούν ένα μικρό κομμάτι του κλάδου και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι μιλάμε για ένα κλάδο που πρώτος έφυγε από την κανονικότατα της προηγούμενης κατάστασης και τελευταίος θα γυρίσει. Πρακτικά για εμάς το τελευταίο μεροκάματο ήταν Φλεβάρη και το επόμενο θα είναι πιθανόν το 2021. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση πραγματικά εφιαλτική. Ζητάμε να απαντήσει στα αιτήματα μας το υπουργείο, όχι με εξαγγελίες και διακυρηξεις. Να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων”.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα τρία σωματεία: “Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας αντί να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημά μας, με προπαγανδιστικές εξαγγελίες ανακοίνωσε “την κάλυψη όλων των καλλιτεχνών” ενώ στη πράξη έδωσε ένα επίδομα σε ελάχιστους συναδέλφους. Οι καλλιτέχνες που εργάζονται σκληρά για να παραχθεί ο Πολιτισμός μας βρίσκονται σε απόγνωση. Απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα είναι η κλιμάκωση της διεκδίκησης και του αγώνα μας. Κλιμακώνουμε με την κινητοποίησή μας στις 30 Απρίλη στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη στο Σύνταγμα και με την μεγάλη ιντερνετική συναυλία που θα προβληθεί από το κανάλι του ΣΕΘΕΑ στο YouTube και θα αναμεταδοθεί από τις σελίδες του facebook του ΠΑΜΕ, του ΣΕΗ και του ΠΜΣ την 1η Μάη στις 9 το βράδυ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα