Δικαίωση Κοτζιά για δημοσίευμα εφημερίδας – Πήραν πίσω τα περί προδότη

Δικαίωση Κοτζιά για δημοσίευμα εφημερίδας – Πήραν πίσω τα περί προδότη
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς SOOC

Η δίκη αφορούσε δημοσίευμα με τίτλο Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί». Οι ποινές και οι δηλώσεις των κατηγορούμενων

Μια δικαίωση και τρία  συγγνώμη εισέπραξε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ενώπιον όπου ενώπιον του Ι’ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών συζητήθηκε η προσφυγή που έκανε ο υπουργός το 2016 ο υπουργός κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση.

Κατηγορούμενοι ήταν οι Στέφανος Χίος και Γιώργος Γκασιάμης, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου, δήλωσαν συγγνώμη, ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

Οι δηλώσεις των τριών πρώτων καταχωρήθηκαν επίσημα στα πρακτικά της δίκης, όπως καταχωρήθηκαν και φωτοαντίγραφα από τις συκοφαντικές και εξυβριστικές δημοσιεύσεις της εφημερίδα «Μακελειό» από 25/5/2018 μέχρι σήμερα, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, και για τις οποίες οι κατηγορούμενοι Χϊος και Γκασιάμης ζήτησαν συγνώμη, μεταμέλεια και υποσχέθηκαν να μην τις επαναλάβουν στο μέλλον. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Ν.Κοτζιά και τον ελληνικό λαό για τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης του υπουργού Εξωτερικών που διέπραξαν και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς. Ο τέταρτος κατηγορούμενος Παπαδόπουλος που δεν εμφανίστηκε και δεν ζήτησε συγνώμη.

Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2016, ο υπουργός Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το επίμαχο δημοσίευμα. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, στις 13 Ιουνίου 2016 ανέφερε τα εξής: «Μετά από σειρά άθλιων αποτυχημένων προσπαθειών που στοχεύουν να πλήξουν το πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, αποκαλύφθηκε, σήμερα, ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας αναπαράγοντας τις αθλιότητες των Τσάμηδων. Το προσβλητικό και ψευδές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» επιχειρεί με χοντροειδέστατο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών που αποκάλυψε και εξέθεσε δημόσια τη συνεργασία των Τσάμηδων με τους ναζιστές και φασίστες κατακτητές. Το άθλιο δημοσίευμα προσβάλει κατάφωρα και σπιλώνει τη μνήμη του παππού του κ. Νίκου Κοτζιά, Ανδρόνικου Κοτζιά, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το Μεταξικό Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Κοτζιά. Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της χυδαίας αυτής επιχείρησης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Υπουργού Εξωτερικών και προσβολής της μνήμης του Ανδρόνικου Κοτζιά». Ο Ν.Αργυρίου, πάντως, στη δήλωση συγγνώμης του, παραδέχεται ότι όλα όσα αναπαρήγε «τελικά ήταν προβοκάτσια των Τσάμηδων κατά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα