Δήμος Αθηναίων: Που μπορούν να καταφύγουν οι άστεγοι

Χιόνι στην Αθήνα
Χιόνι στην Αθήνα EUROKINISSI

Αναλυτικά οι θερμαινόμενοι χώροι που προσφέρονται από το Δήμο της Αθήνας για την προστασία των αστέγων της πρωτεύουσας.

Οπως κάθε φορά που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, έτσι και τώρα ο Δήμος Αθηναίων δίνει οδηγίες για το που μπορούν να καταφύγουν οι άστεγοι έτσι ώστε να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος.

Η σχετική ανακοίνωση

ADVERTISING

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προχωρεί στη λήψη προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών:

Α. Για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, αυξάνεται ο αριθμός των διατιθέμενων θερμαινόμενων χώρων σε τρεις. Οι χώροι τελούν υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι:

i) Σοφοκλέους 66, στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)

ii) Πανόρμου 17, Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων του δήμου Αθηναίων

iii) Αίμωνος 9, Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς

Β. Συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντάς τους για τη λειτουργία των δύο θερμαινόμενων χώρων.

Επίσης, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή εποπτεύοντας τους θερμαινόμενους χώρους αλλά και με εποχούμενες περιπολίες θα διανέμουν φαγητό και κουβέρτες σε άστεγους συμπολίτες μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network