Δύο γυναικοκτονίες σε λίγες μόνο ώρες – Τουλάχιστον 8 δολοφονημένες από την αρχή της χρονιάς

Δύο γυναικοκτονίες σε λίγες μόνο ώρες – Τουλάχιστον 8 δολοφονημένες από την αρχή της χρονιάς
Διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες AP

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο, σημειώθηκαν δύο νέες, φρικτές γυναικοκτονίες, στο Ρέθυμνο και τη Ζάκυνθο. Το χρονικό των εγκλημάτων που συγκλόνισαν τη χώρα.

Δύο νέες γυναικοκτονίες συγκλονίζουν το πανελλήνιο. Δύο ακόμη γυναίκες προστέθηκαν στη “μαύρη” λίστα, τη στιγμή που, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον οκτώ έπεσαν νεκρές από τα χέρια των συζύγων τους.

Τελευταία αυτή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (31/07) στη Ζάκυνθο, όταν ένας 51χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 40χρονη σύζυγό του.

Ένας καυγάς μεταξύ του ζευγαριού στάθηκε αφορμή για τον φερόμενο ως δράστη να την ξυλοκοπήσει και στη συνέχεια, να της καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό. Το 40χρονο θύμα εξέπνευσε στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τις Αρχές λίγες ώρες αργότερα, όταν εκείνος είχε μεταβεί στη δουλειά του… σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται κατά το παρελθόν να είχε κάνει καταγγελία στη αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία από τον θύτη, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι.

Ο 51χρονος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και αναμένεται την Τρίτη να μετέβη στον ανακριτή.

Ρέθυμνο: Μαχαίρωσε τη σύζυγό του γιατί… “τον κατεδάφισε”

Λίγες ώρες πριν το φρικτό έγκλημα στη Ζάκυνθο, η χώρα παρακολουθούσε “μουδιασμένη” τις σοκαριστικές εξελίξεις για τη γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο, όπου ένας 60χρονος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 56χρονη σύζυγό του.

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος, με απίστευτη κυνικότητα, αμέσως μετά τη δολοφονία πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε ότι σκότωσε τη μητέρα του.

Ο γιος του ζευγαριού πήρε το 100 και ανέφερε πως “ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου”.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν “με κατεδάφισε”. Συμπλήρωσε δε πως το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Κατά την απολογία του στον εισαγγελέα, ισχυρίστηκε ότι το θύμα τού επιτέθηκε λεκτικά σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει και να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώ η κηδεία του θύματος θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα