Έχασε τον γιο της και αφιερώθηκε στη στήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων

Έχασε τον γιο της και αφιερώθηκε στη στήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων

Η οικογενειακή τραγωδία της Ελένης Καρύδη στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου. Στο πλευρό των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Τι δηλώνει στο NEWS 247 (Vids)

Το ραντεβού με την πρόεδρο της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.) Ρόδου Ελένη Καρύδη προγραμματισμένο. Μεταφορικό μας μέσο ένα μηχανάκι. Χωρίς κράνος.

“Γιατί δεν φοράτε κράνος; Μην το ξανακάνετε” τα πρώτα της λόγια και στα πρόσωπά μας έκδηλο το συναίσθημα της ντροπής και της αμηχανίας.

Με αυτή τη μητρική συμβουλή θα ξεκινούσε η συζήτησή μας για τη δράση της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου . Πίσω από τη δημιουργία της, μια προσωπική τραγωδία.

Αφορμή υπήρξε η τραγική απώλεια του 19χρονου γιου της Δημήτρη στις 20 Ιανουαρίου 2002. Δύο χρόνια αργότερα η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου θα ξεκινούσε τη λειτουργία της.

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2002 όταν ο 19χρονος Δημήτρης στεκόταν στο πεζοδρόμιο με δύο συμφοιτητές του και μπροστά τους βρέθηκε ένας ασυνείδητος οδηγός.

Υπό την επήρεια αλκοόλ και τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα έπεσε πάνω στους τρεις νέους.

“Χτύπησε θανάσιμα τον φίλο του. Ο Δημήτρης μετά από 22 ημέρες κατέληξε στη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.

Η συμφοιτήτρια του Δημήτρη, και αυτή 19 ετών, είναι εν ζωή αλλά έχει τρομερά κινητικά και άλλα προβλήματα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατέστρεψε τρεις οικογένειες” εξηγεί στο NEWS 247.

“Ο Δημήτρης ήταν πρωτοετής φοιτητής και το πιο σημαντικό ότι δεν ήταν στον δρόμο. Βρισκόταν στο πεζοδρόμιο πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ένας πεζός που συμπεριφερόταν καθόλα νόμιμα.

Ήταν δηλαδή στον χώρο που του επέτρεπε να περπατάει ως πεζός. Όμως ο ασυνείδητος οδηγός δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να πάει να διασκεδάσει αλλά δεν θα έπρεπε να καταναλώσει τόσο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να συμπεριφερθεί έτσι, αφαιρώντας τη ζωή δύο νέων παιδιών”.

Πέρασαν δύο χρόνια από τον θάνατό του και η Ελένη Καρύδη άρχισε, όπως σημειώνει, να ενδιαφέρεται για το τι θα μπορούσε να κάνει στη Ρόδο όπου διαμένει προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι συμπολίτες της για το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας.

Έτσι το 2004 και αφού έχει έρθει σε επαφή με το κεντρικό τμήμα της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. θα ξεκινήσει τη λειτουργία της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου. Έκτοτε έχει αφιερωθεί στη στήριξη των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, ενώ επιχειρεί να συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα