ΕΔΕ για τους αστυνομικούς στη Μόρια – Ελέγχονται για ρατσιστική συμπεριφορά

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς στη Μόρια – Ελέγχονται για ρατσιστική συμπεριφορά
Στιγμιότυπο από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Μόρια, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής με τους αστυνομικούς που εξυβρίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή της Μόριας στη Λέσβο, περιστατικό που έγινε το πρωινές ώρες στις 10 Οκτωβρίου εντός της δομής και κατά τη διάρκεια διανομής φαγητού.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς από τα Ιωάννινα που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα