Εφετείο: Παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών - 3.000 ευρώ στους παραβάτες

Πανεκπαιδευτικό Συλαλλητήριο στην Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2021
Πανεκπαιδευτικό Συλαλλητήριο στην Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2021 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Το Εφετείο Αθηνών, σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου μετά την αγωγή Κεραμέως σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων, κρίνει παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών

Παράνομη έκρινε την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης, όπως την προωθεί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το Εφετείο Αθηνών.

Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου, το Εφετείο απαγορεύει την συνέχιση της απεργίας και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, σχετικά με τις αναφορές του Δημοσίου ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εσφαλμένα δεν δέχτηκε ότι η απεργία είναι καταχρηστική, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς από την στιγμή που έχει κριθεί παράνομη, περιττεύει η εξέταση των όρων για τυχόν καταχρηστική άσκησή της.

Υπενθυμίζεται ότι για την αρχική εκδίκαση της υπόθεσης, η ΑΔΕΔΥ ενημερώθηκε για την αγωγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Παιδείας κατά της απεργίας, μόλις δυόμιση ώρες νωρίτερα.

Μάλιστα, η κίνηση της υπουργού να στραφεί νομικά κατά των εκπαιδευτικών είχε αντίθετα αποτελέσματα καθώς η απεργία της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία, Απεργία, Νίκη Κεραμέως
SHARE:

24Media Network