Η Κεραμέως έβγαλε χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους

Η Κεραμέως έβγαλε χιλιάδες εκπαιδευτικούς στους δρόμους
Συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Εφετείο Nick Paleologos / SOOC

Πορεία προς το Σύνταγμα από το Εφετείο Αθηνών πραγματοποίησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε μια συγκέντρωση που φαίνεται ότι ειναι η μεγαλύτερη του κλάδου τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι από τις 11:30 το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο όπου αυτή την ώρα εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Η απεργία των εκπαιδευτικών έγινε ενάντια στον τρόπο που σχεδιάζεται να γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, τονίζοντας πως θα κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» ανοίγοντας τον δρόμο για κλείσιμο σχολικών μονάδων και διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Καλέσματα για την συμμετοχή στην σημερινή απεργία έχουν κάνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολές τους προς γονείς μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απεργούν, ζητώντας τη στήριξη τους.

Λίγο πριν τις 13:00 αρχισε πορεία από το εφετείο με τελική κατεύθυνση το Σύνταγμα. Κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, έξω από το εφετείο συγκεντρώθηκαν περίπου 2000 άτομα.

NEWS 24/7


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης και στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια τέλος έγιναν και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα