Χειροπέδες σε οδηγούς ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα

Χειροπέδες σε οδηγούς ταξί για πειραγμένα ταξίμετρα

Έναν από τους οδηγούς ταξί τον έπιασαν να εισπράττει διπλάσια χρήματα από την αξία της “κούρσας”

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν μεσοβδόμαδα από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου Αθηνών, τρεις Έλληνες οδηγοί ταξί, για επέμβαση στο ταξίμετρο και στις ταμειακές μηχανές τους, καθώς και για εξαπάτηση των επιβατών.

Ειδικότερα, στα δύο από τα ταξί, εντοπίσθηκαν ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδίωση on - off και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης) πρόκλησης παρεμβολών αντίστοιχα στην ταμειακή μηχανή και στο ταξίμετρο, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την μη έκδοση αποδείξεων και τη διαφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων. Περαιτέρω ο ένας εκ των συλληφθέντων οδηγών κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο, διπλάσιο της κανονικής χρέωσης.

Ο οδηγός του τρίτου οχήματος, προέβαινε κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε εξαπάτηση των επιβατών, έχοντας αποκρύψει με μαύρο χρώμα την θέση ένδειξης της διπλής-μονής ταρίφας επί της οθόνης του ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να εισπράττει υπερβολικό κόμιστρο.

Συγκεκριμένα κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να εξαπατά πελάτη λαμβάνοντας υπερβολικό κόμιστρο, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν επί του οχήματος τέσσερις αποδείξεις με χρέωση διπλής ταρίφας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, Υπουργείο Οικονομικών και οικίες Π.Ε.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

SHARE: