Γλυκά Νερά: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να πάει ο δολοφόνος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να πάει ο δολοφόνος της Καρολάιν
Ο πιλότος στον εισαγγελέα Eurokinissi

Οι επαπειλούμενες ποινές για το -κατά την ιατροδικαστική έκθεση- "αγωνιώδη" θάνατο της 19χρονης Καρολάιν από τα χέρια του συζύγου της.

Με το βλέμμα καρφωμένο ευθεία μπροστά, αγέρωχος και απολύτως ανέκφραστος ο 33χρονος πιλότος, λίγες ώρες αφού ομολόγησε ότι σκότωσε την 19χρονη Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι. Εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα είχε πει στους αστυνομικούς: “Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται”.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θορυβήθηκε από την παρουσία των δεκάδων αστυνομικών, δημοσιογράφων, οπερατέρ και φωτογράφων ούτε από τους δικαστικούς υπαλλήλους που παρέμεναν στα παράθυρα για να τον δουν να περνά. Δεν τον ταρακούνησε ούτε ο καταιγισμός των ερωτήσεων που δέχθηκε: “Τί έχετε να πείτε στους γονείς της Καρολάιν;”, “Έχετε μετανιώσει;”. Αυτή τη φορά στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο 33χρονος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Άλλωστε είχε ήδη περιγράψει με τρεις καταθέσεις προανακριτικά, αυτό που η ιατροδικαστική εξέταση θα αναφέρει ως “αγωνιώδη θάνατο”. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στις αρχές: «Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανες την Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω κι αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρους του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2 – 3 φορές: “την μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κανα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως ότι ήταν μάταιο».

Ωστόσο, για 38 ημέρες ακολούθησε πιστά το σχέδιο του, αυτό της σκηνοθετημένης ληστείας, φτάνοντας στο σημείο να ακουμπήσει το 11 μηνών βρέφος δίπλα στο άψυχο σώμα της μάνας του. “Αυτά έγιναν εκείνο το βράδυ, θέλω όμως να καταλάβουν όλοι πόσο την έκανα, το έκανα στην προσπάθεια μου να μην χάσει η Λυδία και τον πατέρα της. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να σας πω κάτι άλλο, εκτός του ότι θέλω να ζητήσω για ακόμα μία φορά συγνώμη από όσους πλήγωσα. Από εκείνη τη στιγμή δεν έχει περάσει δευτερόλεπτο, που να μην έχω μετανιώσει για ό τι έγινε».

Και μπορεί να επιχείρησε να δώσει μία εικόνα “επιθετικής συμπεριφοράς” στην Καρολάιν, κάνοντας λόγο για “εξάρσεις” που έπρεπε εκείνος να διαχειριστεί, όμως δεν αναφέρθηκε καθόλου οι σημειώσεις που έχουν καταγραφεί εν είδει ημερολογίου της, όπου η 19χρονη καταγράφει εντάσεις και προβλήματα μεταξύ των δύο, ενώ εμφανίζεται πρόθυμη να τον αφήσει. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, λίγους μήνες μετά το γάμο τους εκείνη εμφανίζεται να γράφει: “Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση», ενώ στις 3 Ιουλίου του 2020 εμφανίζεται η εξής σημείωση: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. ….Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι. Όταν γύρισε από το νοσοκομείο (το μωρό το διάστημα εκείνο νοσηλεύονταν) με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα. …Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δυο γονείς του».

Ακούνητος και αγέρωχος παρέμεινε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και κατά τη μεταφορά του από το κτίριο 16 όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας εκτελέσεων, στο κτίριο 9 και στο γραφείο του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Σε αυτή τη σύντομη διαδρομή, όπου σπανίως ο κατηγορούμενος την κάνει περπατώντας και όχι με όχημα της αστυνομίας, ο καθ’ ομολογία φονιάς διατήρησε την ίδια στάση. Μία στάση που κατά πολύ διαφέρει από τη συνήθη των δεκάδων κατηγορουμένων που καταφθάνουν στα δικαστήρια προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες και καπέλα ή και τα ίδια τους τα χέρια, ακόμη και αν πρόκειται για τηλεοπτικά προβεβλημένα πρόσωπα.

Οι ποινές που επισύρει η ποινική δίωξη

Ήταν νωρίς το πρωί, όταν η δικογραφία για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τέσσερα αδικήματα τα οποία επισύρουν βαρύτατες ποινές, εφόσον του αποδοθούν και σε μεταγενέστερα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

Ο 33χρονος πιλότος κατηγορείται για:

  • το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 299 ΠΚ, “όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών”, ενώ αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.
  • το κακούργημα της κακοποίησης ζώου. Κατά την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο, σε όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα καθώς και με χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.
  • το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους. Σύμφωνα με το άρθρο 230 ΠΚ, “όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή”.
  • το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές. Κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 224 ΠΚ, “όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα