Γνωστός επιχειρηματίας για την επεισοδιακή σχέση του με μοντέλο ο κλεπταποδόχος της Μαφίας των Ρομά

Γνωστός επιχειρηματίας για την επεισοδιακή σχέση του με μοντέλο ο κλεπταποδόχος της Μαφίας των Ρομά

Είχε πυροβολήσει στο παρελθόν την αδερφή της συντρόφου του. Άκρως οργανωμένη η Μαφία των Ρομά. Και “βρώμικοι” αστυνομικοί στο κόλπο

Γνωστός επιχειρηματίας για την επεισοδιακή σχέση του στο παρελθόν με μοντέλο που είχε κατηγορηθεί μάλιστα για τον τραυματισμό της αδερφής της φέρεται να είναι ένας από τους κατηγορούμενους ως κλεπταποδόχος της Μαφίας των Ρομά.

Η οργάνωσή τους πολυετής και άριστη, με “Αρχηγό” και “επιτελείο” έως τους απλούς “στρατιώτες” της κάθε συμμορίας που απάρτιζε τις δύο εγκληματικές οργανώσεις. Το ¨ορμητήριο-διευθυντήριο” της Μαφίας των Ρομά έδραζε στην Δυτική Αττική και χρειάστηκαν έως και 1.000 αστυνομικοί, από την Ασφάλεια, την ΟΠΚΕ, την Άμεση Δράση και τα ΕΚΑΜ να επιστρατευτούν για μια αστυνομική επιχείρηση που οργανωνόταν υπό άκρα μυστικότητα εδώ και πολλούς μήνες, καθώς έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε διάφορα σημεία ανά την Επικράτεια.

ADVERTISING

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα και αναζητούνται άλλοι 45. Είναι υπεύθυνοι για περίπου 2.000 κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα και Έβρο.

Στην πολύκροτη αυτή υπόθεση εμπλέκονται και “βρώμικοι” αστυνομικοί που λειτουργούσαν ως πληροφοριοδότες για τις κινήσεις της Αστυνομίας. Από τα πιο πρόσφατα θύματά τους, ήταν τραγουδίστρια Άννα Βίσση και η αστυνομική συντάκτρια Ηρώ Καριοφύλλη. Τα οικονομικά τους οφέλη ήταν τεράστια αφού στοχοποιούσαν κυρίως περιπτώσεις που υπήρχαν χρηματοκιβώτια με μετρητά, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας. Ο κλεπταποδόχος επιχειρηματίας φέρεται να έπαιρνε από εκείνους κοσμήματα και ρολόγια αξίας.

Η λεία τους που ανακαλύφθηκε μέχρι στιγμής από τις Αρχές και κατασχέθηκε φτάνει το 1.000.000 ευρώ, χρυσαφικά τεράστιας αξίας, γύρω στα 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari , Porche κλπ., που είχαν αγοράσει με τα κλοπιμαία τα ηγετικά στελέχη στο όνομά τους και τα κυκλοφορούσαν, καθώς επίσης είχαν αγοράσει πολυτελή σπίτια και βίλες. Επίσης βρέθηκαν τουλάχιστον 150 χρυσές λίρες, ενώ είναι τέτοιο το πλήθος των κλοπιμαίων που ακόμα γίνεται καταμέτρηση, καθώς πολλά από αυτά οι δράστες τα είχαν σε διάφορες κρυψώνες, μέχρι και σε κρύπτες που είχαν φτιάξει σε τοίχους των σπιτιών τους και τις είχαν χτίσει με πλακάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής που κράτησε τουλάχιστον έξι μήνες επιστρατεύτηκε η ίδια τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί σε ανάλογα πολύκροτες υποθέσεις, δηλαδή το περίφημο σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. Επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής αναμένονται αύριο, που ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης και του σχηματισμού της δικογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διώξεις για τους διαρρήκτες 'πολυτελείας'

Οι Ρομά με τις Ferrari πίσω από δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις σε όλη την χώρα

SHARE:

24Media Network