Καταδικάστηκε ο άνδρας που αποκεφάλισε κουτάβι στην Σητεία

Καταδικάστηκε ο άνδρας που αποκεφάλισε κουτάβι στην Σητεία

Ποινή φυλάκισης δυο ετών και χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ στον δράστη κτηνωδίας στη Σητεία

Με ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με αναστολή και 6.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως ο άνδρας που αποκεφάλισε στο χωριό Ζηρός της Σητείας ένα κουτάβι προκειμένου να εκδικηθεί την ιδιοκτήτρια του.

Το ζώο εντοπίστηκε στην είσοδο του σπιτιού της ιδιοκτήτριας του το πρωί της 14ης Ιανουαρίου. Οι συγχωριανοί ενημέρωσαν τη γυναίκα για το τι είχε συμβεί στο ζώο της τηλεφωνικά καθώς εκείνη απουσίαζε στη Χαλκιδική.

Η κ. Βαγγελιώ η ιδιοκτήτρια του μόλις έξι μηνών κουταβιού κάλεσε στο τηλέφωνο τον δράστη, καθώς υποψιάστηκε ποιος είχε κάνει το έγκλημα, και σε ανοιχτή ακρόαση ενώπιον ενός μάρτυρα, τον ρώτησε αν της είχε σκοτώσει το ζώο. Σύμφωνα με τη Βαγγελιώ ο δράστης παραδέχτηκε ότι αποκεφάλισε το σκυλί και απείλησε και την ίδια.

Η γυναίκα στη συνέχεια έσπευσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Χαλκιδικής να κάνει την καταγγελία για τη ζωοκτονία.

Η μήνυση αφού είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα διαβιβάστηκε στο Α.Τ. Σητείας και τελικά ο δράστης, που είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης αλλά κατάγεται από τον Ζηρό, συνελήφθη στο Ηράκλειο στις 15 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε στη Σητεία για να δικαστεί.

Ο δράστης σήμερα στο δικαστήριο όπως είπε στο www.zoosos.gr η Δέσποινα Λαντζανάκη, που δραστηριοποιείται στην περιοχή εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην Σητεία παρουσίασε και δύο μάρτυρες.

Εκείνοι κατέθεσαν ότι πέρασαν μαζί του το βράδυ, που φέρεται να διέπραξε το έγκλημα. Όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα όσα ειπώθηκαν και τον καταδίκασε.

Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα όπως ορίζει η νομοθεσία να κάνει έφεση για αυτή την πρωτόδικη απόφαση.

SHARE:

24Media Network