Προφυλακίστηκε τον Ιούλιο αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο και συνέχισε τις ένοπλες ληστείες

Προφυλακίστηκε τον Ιούλιο αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο και συνέχισε τις ένοπλες ληστείες

Τα παράλογα της Δικαιοσύνης τρέχει να μαζέψει η ΕΛ.ΑΣ.-Σκληρός κακοποιός με 31 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ συνελήφθη τον Ιούλιο, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο-Ξεκουράστηκε 20 ημέρες και ξεκίνησε ξανά τις ένοπλες ληστείες στα πρακτορεία ΟΠΑΠ φτάνοντας τις 11 ακόμη ληστείες, μέχρι που συνελήφθη εκ νέου-Ο πατέρα του έκανε κεφαλοκλείδωμα στον αστυνομικό που τον συνέλαβε στο Μενίδι και έσπασε το χέρι του

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι και η τελευταία φορά που η Αστυνομία καλείται να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της Ελληνικής Δικαιοσύνης…

Σκληρός Έλληνας κακοποιός με 31 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ συνελήφθη τον Ιούλιο, προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο. Ξεκουράστηκε 20 ημέρες στο σπίτι του και ξεκίνησε ξανά τις ένοπλες ληστείες στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ-PLAY φτάνοντας τις 11 ακόμη ληστείες, μέχρι που συνελήφθη εκ νέου. Μάλιστα, ο πατέρας του δράστη έκανε κεφαλοκλείδωμα στον αστυνομικό που τον συνέλαβε στο Μενίδι εκ νέου και του έσπασε το χέρι, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Για την υπόθεση ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος δήλωσε:

«Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από συστηματική έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών ληστειών, σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, που είχαν διαπραχθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατόρθωσε να ταυτοποιήσει τον 32χρονο, σε βάρος του οποίου εξεδόθη ένταλμα σύλληψης.

Απογευματινές ώρες της 2-4-2019, μετά από επιχείρηση, με τη συνδρομή και μίας Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή των Αχαρνών, συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του και με τη συνδρομή του πατέρα του, αντιστάθηκε και τραυμάτισε ένα αστυνομικό.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε 10 ληστείες και μία απόπειρα, σε καταστήματα τυχερών παιγνίων, τρεις κλοπές οχημάτων και μία υπόθεση εμπρησμού οχήματος».

Για την ίδια υπόθεση, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου δήλωσε:

«Η υπόθεση αφορά στην εξιχνίαση ληστειών σε πρακτορεία τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, καθώς και τριών κλοπών οχημάτων, όπως και μία υπόθεση εμπρησμού ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε η δράση ατόμων που διέπρατταν συστηματικά ένοπλες ληστείες, κυρίως σε πρακτορεία. Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν όπλο (πιστόλι) ενώ μετακινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας είχε συστήσει ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων και μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δράση ενός 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχαν διαπράξει:

 • την 30 Δεκεμβρίου 2018, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Μοσχάτο
 • την 15 Ιανουαρίου 2019, ληστεία με απειλή σωματικής βίας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
 • την 22 Ιανουαρίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης
 • την 23 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Κολωνού
 • την 31 Ιανουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στο Ίλιον
 • την 06 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών
 • Την 07 Φεβρουαρίου 2019: α) απόπειρα ένοπλης ληστείας σε πρακτορείο στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς και β)ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Γαλατσίου
 • Την 23 Φεβρουαρίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή των Αχαρνών.
 • Την 02 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης.
 • Την 11 Μαρτίου 2019: α) κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή των Αχαρνών καθώς και β) ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά την οποία ο δράστης διέφυγε επιβιβαζόμενος στο προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο την 12 Μαρτίου 2019 βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στην περιοχή των Αχαρνών.
 • Την 17 Μαρτίου 2019, κλοπή ιδιωτικής χρήσης επιβατηγού αυτοκινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς
 • Την 28 Μαρτίου 2019, ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο στην περιοχή της Πετρούπολης

Ως προς το χρονικό της σύλληψης, σημειώνεται ότι απογευματινές ώρες της 02-04-2019, μετά από οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών ο 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστείες κατά συρροή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και εμπρησμό.

Επιπλέον, ο ανωτέρω και ο 54χρονος πατέρας του συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης, της απλής σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 02-04-2019 ο 32χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε πλησίον οικίας στην περιοχή των Αχαρνών και συνελήφθη με τη συνδρομή Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • πιστόλι ρέπλικα με τη γεμιστήρα,
 • είδη ρουχισμού, (όπως καπέλα τζόκει, κουκούλες full face και γάντια),
 • συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες sim ,
 • δύο μονάδες εγκεφάλου οχήματος αγνώστου προέλευσης και
 • ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο

Τονίζεται, ότι συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας των αγνώστων συνεργών του 32χρονου και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων ληστειών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες 3ης Απριλίου 2019 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network