Serial killer Κύπρου: Συνεχίζονται οι έρευνες στην “Κόκκινη Λίμνη” – Μαρτυρία για βαλίτσα σε κάδο σκουπιδιών

Serial killer Κύπρου: Συνεχίζονται οι έρευνες στην “Κόκκινη Λίμνη” – Μαρτυρία για βαλίτσα σε κάδο σκουπιδιών
politis.com.cy

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως όσον αφορά στη φρικιαστική υπόθεση με τον κατά συρροή δολοφόνο "Ορέστη". Σύμφωνα με μαρτυρία μια βαλίτσα με πτώμα που είχε βρεθεί στα σκουπίδια ίσως να συνδέεται με τη δράση του 35χρονου ίλαρχου.

Σχεδόν έναν μήνα από τη μαύρη μέρα της 14ης Απριλίου, όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, κι ακόμα οι έρευνες των κυπριακών Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τελευταίων δύο από τα επτά πτώματα γυναικών και παιδιών, που σκόρπισε σε διαφορετικά σημεία, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος «Ορέστης».

Είκοσι πέντε ολόκληρες μέρες κι ακόμα αναζητούνται τα πτώματα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε.

Όπως αναφέρει ο Reporter Κύπρου, από το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα θανάτου, στην οποία βρίσκεται η σορός άτυχης Μαρικάρ που δολοφονήθηκε από τον 35χρονο ίλαρχο τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό της βαλίτσας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τα μέλη της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, δύτες αλλά και τον χειριστή του sonar, το οποίο σαρώνει καθημερινά την Κόκκινη Λίμνη.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι έρευνες αναμένεται από σήμερα να επικεντρωθούν τόσο στη δυτική όσο και στη βόρεια πλευρά της λίμνης, έτσι ώστε να ελέγχονται και να αποκλείονται τα σημεία που δεν εντοπίζεται οτιδήποτε.

Χθες, παρότι δύτης εισήλθε στα νερά της Λίμνης, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της βαλίτσας, αφού η λάσπη που σηκώθηκε στη λίμνη, αλλά και οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο, κατέστησαν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Σε κάποια στιγμή πάντως, ο δύτης ανέσυρε από το νερό δύο αντικείμενα, ωστόσο όπως διαφάνηκε δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, αλλά επρόκειτο για σκουπίδια, απ’ αυτά που συνήθως άφηναν ασυνείδητοι στο χώρο.

Προετοιμασίες και για Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα το sonar αρχίζει τις προετοιμασίες για έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, για την οποία οι έρευνες διακόπηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με τη χρήση σκαφάνδρου δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της

Την εξάχρονη, κόρη του πρώτου θύματος που ανασύρθηκε από το μεταλλείο του Μιτσερού, είχε πετάξει στη λίμνη ο 35χρονος ύποπτος, αφότου όπως ισχυρίζεται, είχε χάσει τη ζωή της λόγω κατάποσης εμεσμάτων. Παρόλα αυτά η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και για το εξάχρονο αγγελούδι.

Ετοιμάζονται και για το plan c

Πάντως, όσο περνούν οι μέρες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, όλο και πιο ορατό είναι το ενδεχόμενο οι Αρχές να οδηγηθούν σε plan c για να εντοπίσουν τα πτώματα και να βάλουν επιτέλους μια τελεία στη φρικτή αυτή σειρά δολοφονιών που συγκλονίζει τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Scotland Υard, πενταμελής ομάδα της οποίας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο για να ενισχύσει τις έρευνες, έτσι ώστε σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη να μεταφερθεί στην χώρα μας ένα υπερσύγχρονο ραντάρ διείσδυσης εδάφους, το οποίο θα φτάνει μέχρι τα πετρώματα της λίμνης.

Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο και κάτω από τη λάσπη η οποία σκεπάζει τα πάντα μέσα στις λίμνες, κάνοντας το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Η βαλίτσα που πετάχτηκε στα σκουπίδια

Στο μεταξύ, μία άλλη υπόθεση με βαλίτσα που είδε το φως της δημοσιότητας, μπορεί να συνδέεται με τις δολοφονίες του «Ορέστη». Στα τέλη περασμένου Φεβρουάριου, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου, είχε βρει στον μεγάλο κάδο σκουπιδιών της μία μεγάλη, πράσινη καρό βαλίτσα. Η γυναίκα προσπάθησε να την σηκώσει αλλά ήταν πολύ βαριά και έτσι την άφησε στον κάδο μέχρι την επόμενη αποκομιδή.

Τότε την παραξένεψε το γεγονός αλλά δεν έδωσε περισσότερη σημασία.  Όταν όμως είδε τη φωτογραφία του 35χρονου serial killer στις εφημερίδες, αναγνώρισε στο πρόσωπό του το άτομο με το οποίο είχε έρθει τετ α τετ στο εστιατόριό της λίγες μέρες πριν αυτός συλληφθεί για το φόνο της Μαίρη Ρόουζ, καθώς ο δράστης είχε φάει εκεί με παρέα.

Όταν πλέον άρχισαν να αναζητούνται και οι βαλίτσες με τα πτώματα η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται. Η ίδια μίλησε στον «Πολίτη» για το περιστατικό με τη βαλίτσα και οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν από την εφημερίδα στην Αστυνομία και θα διερευνηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα