Συνελήφθη 58χρονος στα Γρεβενά με 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα

Συνελήφθη 58χρονος στα Γρεβενά με 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα

Τα 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα που κατασχέθηκαν χρονολογούνται στους Ελληνιστικούς, Ρωμαϊκούς, Βυζαντινούς και Νεότερους χρόνους (Pics+Vid)

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, χθες το απόγευμα στα Γρεβενά, συνέλαβαν έναν 58χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, όπλων και βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές των Γρεβενών κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες σε δύο σπίτια του συλληφθέντα καθώς και σε κατάστημα που διατηρεί στα Γρεβενά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 302 αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνελήφθη 58χρονος στα Γρεβενά με 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα

Κατασχέθηκαν επίσης δύο ανιχνευτές μετάλλων, ενώ όλα τα ευρήματα είναι των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και Νεότερων χρόνων. Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών: 242 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, δύο πυροβόλα όπλα, μία ξιφολόγχη, μία κάννη πολεμικού τυφεκίου και μία κροτίδα. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων.

Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

SHARE:

24Media Network