Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι είχαν ρημάξει την Δυτική Αττική

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι είχαν ρημάξει την Δυτική Αττική
YOUTUBE

Οι δράστες εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων

Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο Ελλήνων, κατηγορούμενων για διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα και οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 18-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Επιπλέον, δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό με τη μεθοδολογία δράσης τους, κατά τη διάπραξη ληστειών.

Το χρονικό της δράσης τους

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις Αχαρνές. Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων ληστειών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα του Νοεμβρίου στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που τους ταυτοποίησε και εντόπισε το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους και να επιτύχουν το σκοπό τους.

Κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους ένεκα της πανδημίας, δεδομένο που πέραν της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τους προσέφερε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Από τις επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ενδυμάτων που σχετίζονται με τις έκνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις ληστειών και 2 περιπτώσεις κλοπών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, ληστεία
SHARE:

24Media Network