Υπόθεση Λαγούδη: “Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου” λέει ο γιατρός

Υπόθεση Λαγούδη: “Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου” λέει ο γιατρός
Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη που βρήκε τραγικό θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα των περασμένο Ιανουάριο

Ο γιατρός που δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα τον θέλουν να κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη ξεσπά και μέσω του δικηγόρο του κάνει λόγο για "κανιβαλισμό" καθώς και για "ψευδή και ανυπόστατα" δημοσιεύματα.

Για πρώτη φορά, ο άνθρωπος που διάφορα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα τον θέλουν να κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην πιθανή δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη, παίρνει θέση γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, σε ό,τι τον αφορά. Ο γιατρός κάνει λόγο για κανιβαλισμό μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία τον καθιστούν ένοχο, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα ψευδή και ανυπόστατα. Τις δηλώσεις κάνει στο agriniopress.gr, μέσω του δικηγόρου του, Στράτου Καράτσαλου. 

Να σημειωθεί πως η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά την πρόσφατη είδηση πως ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος αγνώστων. Από την περασμένη Παρασκευή διακινείται η ανεπίσημη πληροφορία πως μια τουλάχιστον δίωξη , για ηθική αυτουργία, προσωποποιήθηκε.

Δεκάδες μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η δίωξη προσωποποιήθηκε και αφορά τον γιατρό. Ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή στοχοποιείται για την υπόθεση θανάτου της αδικοχαμένης Ειρήνης, λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή του και δηλώνει πως ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά του.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όσον αφορά τα λεγόμενα και γραφόμενα των τελευταίων ημερών, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, τα οποία με καθιστούν ένοχο έχω να δηλώσω ότι: Είναι ψευδή και ανυπόστατα. Ουδεμία προσωποποιημένη κατηγορία έχει ασκηθεί στο όνομά μου. Επιφυλάσσομαι φυσικά παντός νομίμου δικαιώματός μου καθόσον τις τελευταίες μέρες διοχετεύθηκαν στην κοινή γνώμη δημοσιεύματα, ως σαν να στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια, τα οποία όχι μόνο με έκριναν ένοχο αλλά και με καταδίκασαν κιόλας, προκειμένου να προκαταλάβουν απόψεις και αποφάσεις. Ο κανιβαλισμός στο πρόσωπό μου πρέπει να σταματήσει και τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη». 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφευγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια ψώνισε, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γέμισε ένα μπιτόνι και μετά αποφάσισε να μεταβεί στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμιση περίπου ώρας και με κίνδυνο να χτυπήσει το αυτοκίνητό της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι κακός χωματόδρομος.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό “κουβάρι”, γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας με τις νέες αποκαλύψεις να φέρνουν την απόλυτη ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις.

Μέχρι σήμερα άλλωστε οι Αρχές εστίαζαν σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

“Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο” είχε επισημάνει στο κανάλι STAR ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα