Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρθηκαν από πυροσβέστες που υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Π.Σ., σε όλη την χώρα

Έζησαν όσο κανείς άλλος σχεδόν έναν μήνα τα προβλήματα, τις ανάγκες, την αγωνία και τον πόνο των κατοίκων της Μάνδρας… Σαν φύλακες άγγελοι κλήθηκαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Σε άλλες στιγμές τα κατάφεραν και δυστυχώς σε πολλές άλλες κλήθηκαν για το δυσάρεστο έργο της ανάσυρσης των νεκρών.

Κάθε στιγμή όμως ήταν εκεί όπως πάντα και σε κάθε δύσκολη στιγμή των συμπολιτών τους και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και κατέβαλαν ακόμα και υπέρανθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν. Για ακόμη μία φορά σήμερα, τώρα που η Μάνδρα μετράει τις πληγές της, οι πυροσβέστες απέδειξαν ότι βρίσκονται κοντά στον πολίτη, όπου και όταν αυτό χρειαστεί, στηρίζοντας εμπράκτως τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, παρουσία του αρχηγού του, Αντιστρατήγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, παρέδωσε σε μια συμβολική τελετή στο δημαρχείο της Μάνδρας σήμερα, τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν από τους πυροσβεστικούς του υπαλλήλους από όλη την χώρα.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής Αρχιπύραχος Ιάκωβος Κλεπτοσπύρος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων Επιπυραγός Δημήτριος Καιάφας. Την δημοτική αρχή, στην παραλαβή των ειδών πρώτης ανάγκης εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Περικλής Ρόκας και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ερασμία Οικονόμου.

Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας, προϊόντα καθαρισμού, χαρτικά και είδη προσωπικής και βρεφικής φροντίδας, που προσφέρθηκαν από υπαλλήλους του σώματος που υπηρετούν σε Υπηρεσίες σε όλη την χώρα και παραδόθηκαν στον δήμο για την διανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων της πληγείσας περιοχής.

Είδη τα οποία συγκεντρώθηκαν με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχουν οι όχι υψηλά αμειβόμενοι πυροσβέστες μας, οι οποίοι για ακόμη μία φορά σώνουν μόνοι τους την όποια… τιμή έχει αυτή η κατ’ επίφαση Πολιτεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα