Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ελ. Βενιζέλος

Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Ελ. Βενιζέλος

Διαβάστε για ποιο λόγο προκλήθηκε πανικός στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πανικός το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλο του στους ανθρώπους της εταιρίας για να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο. Ο ίδιος θα το έπαιρνε πίσω ξανά όταν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που το άδειαζε όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα. Δε σημειώθηκε από θαύμα κανένας τραυματισμός.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ βρισκόταν στα χέρια υπαλλήλου της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που το είχε στα χέρια της υπάλληλος της εταιρίας, προκειμένου να το αποθηκεύσει. Όπως ανέφερε, πίστευε ότι το όπλο ήταν άδειο γιατί προηγουμένως το είχε πάρει από τη Βουλή.

Πηγές από την ΕΛΑΣ λένε ότι έγινε στα δικά του χέρια ενώ εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο βουλευτής έβγαλε την γεμιστήρα, (θεώρησε ότι δεν υπάρχει σφαίρα στην θαλάμη) έστρεψε το όπλο προς τα κάτω και πάτησε την σκανδάλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής συνέχισε κανονικά για την πτήση του, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα  δρουν ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος τόσο στην ασυδοσία των φασιστικών ομάδων, όσο και στην καλλιέργεια ανιστόρητων και επικίνδυνων θεωριών περί δύο άκρων που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες.

Την ίδια στιγμή, είναι παραπάνω από επιβεβλημένος ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της.

ΔΗΜΑΡ: “Δεν υπάρχει μέρα που να μην προκαλούν”

“Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την  ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και  τη συνολικότερη στάση τους. Τη μία  είναι η προσπάθεια να μετατρέψουν το κοινοβούλιο σε αρένα, την άλλη είναι η επίθεση σε ανυπεράσπιστο οδηγό, την επόμενη είναι οι επιθέσεις κατά μεταναστών.

Τελευταίο κρούσμα  η εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό, καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίες που έχουν οι βουλευτές της, δεδομένου  ότι πολλοί από αυτούς εμπλέκονται  σε υποθέσεις που αφορούν την ίδια τη δικαιοσύνη”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι 51 από τους 300 της Βουλής έχουν άδεια οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.

Άγνωστος, ωστόσο παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια. Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στους οπλοφορούντες βουλευτές εφόσον δεν παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο της Βουλής.

”Να μην τολμήσουν οι βουλευτές να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατεβώ εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τον μαζέψω δίνοντας μάλιστα το όνομά του στη δημοσιότητα”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι ο αστυνομικός της Βουλής δεν μπορεί να ψάξει τον βουλευτή αλλά πρόσθεσε πως μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο αν διαπιστώσει ότι φέρει όπλο ή αν το ηλεκτρομαγνητικό μηχάνημα χτυπήσει κατά την είσοδο του βουλευτή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, δεν υπάρχει ονομαστική καταγγελία για οπλοφορούντα βουλευτή μέσα στη Βουλή, ενώ κάλεσε τα κόμματα να του προτείνουν και άλλες προτάσεις, ακόμη και με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα