Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στην Αττική δείχνουν τα λύματα

Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στην Αττική δείχνουν τα λύματα
Πολίτες με μάσκες στην Αθήνα eurokinissi

Για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου, έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, κ. Νίκος Θωμαϊδης. Στα 533 τα κρούσματα στην Αττική το τελευταίο 24ωρο.

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο 48ωρο για την επιδημιολογική εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με όλα τα μέτρα να βρίσκονται στην ατζέντα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, κ. Νίκος Θωμαϊδης, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.

Ο καθηγητής τόνισε πως “από το περασμένο Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά της covid-19 στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα”, ανέφερε.

“Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ“, συμπλήρωσε.

Στα ύψη η διασπορά των κρουσμάτων στην Αττική

Στα 1070 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης (04/02). Στα 533 τα κρούσματα στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 160.935.

Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

  • Αττική 533

Ειδικότερα στην Αττική:

– Ανατολική Αττική 76

– Βόρειος Τομέας Αθηνών 58

– Δυτική Αττική 24

– Δυτικός Τομέας Αθηνών 101

– Κεντρικός Τομέας Αθηνών 129

– Νότιος Τομέας Αθηνών 80

– Νήσοι 1

– Πειραιάς 64

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα