Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Θάσο – Προληπτική εκκένωση οικισμού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Θάσο – Προληπτική εκκένωση οικισμού
ΑΠΕ ΜΠΕ

Μεγάλες είναι οι ενισχύσεις που έχουν καταφτάσει στο νησί και επιχειρούν στο δύσβατο έδαφος της Θάσου, όπου μαίνεται φωτιά από χθες το βράδυ. Εντολή για προληπτική εκκένωση από τα Κοίνυρα. Τραυματίστηκαν δύο εθελοντές

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε πυκνή δασική έκταση και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, στην περιοχή Λεύκη Θάσου και σύντομα πήρε διαστάσεις.

Στις 06:25 το πρωί δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση από τα Κοίνυρα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν άμεσα.

Αργά τη νύχτα, τραυματίστηκαν δύο εθελοντές κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών στην δασική έκταση που μαίνεται η φωτιά. Την στιγμή που έκοβαν δέντρα, έπεσαν κάποια δέντρα και καταπλακώθηκαν από κλαδιά. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά πλέον 102 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας και συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα