Ελ. Βενιζέλος: Συναγερμός για ύποπτο δέμα το οποίο αποδείχτηκε συσκευή παρακολούθησης

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Ελεθέριος Βενιζέλος", μετά την επιθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ στις Βρυξέλλες, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Ελεθέριος Βενιζέλος", μετά την επιθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ στις Βρυξέλλες, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός το δέμα που χτύπησε alert στο σκάνερ των ταχυδρομικών δεμάτων. Ήταν η πατέντα ενός ηλεκτρονικού που την έστελνε σε πελάτη του στο εξωτερικό

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα συναγερμού που χτύπησε νωρίτερα το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», εξαιτίας ενός δέματος που κρίθηκε ύποπτο κατά την ακτινογράφησή του από το σκάνερ των ταχυδρομικών δεμάτων του αεροδρομίου.

Το σκάνερ αποτύπωσε έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό και έτσι για να είναι σίγουροι οι άντρες των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε σχετικό έλεγχο, κατά τον οποίο αποδείχτηκε πως δεν ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αλλά απλά συσκευή παρακολούθησης και συγκεκριμένα μία πατέντα που ένας ηλεκτρονικός έστελνε σε πελάτη του στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μπαράζ των βομβιστικών δεμάτων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και μετά, οι Αρχές είναι εξαιρετικά σχολαστικές τόσο στο Αεροδρόμιο όσο και στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network