Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί δεν μίλησε στο θύμα πριν της ρίξει το οξύ

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί δεν μίλησε στο θύμα πριν της ρίξει το οξύ
Η 35χρονη η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, οδηγείται από αστυνομικούς στον ανακριτή για την απολογία της Eurokinissi

Τι αναφέρει για την επίθεση με βιτριόλι, μέσα στις 12 σελίδες ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, ο οποίος ζητά την παραπομπή σε δίκη της 36χρονης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ανθρωποκτόνο πρόθεση και προμελέτη μηνών διέγνωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γ. Νούλης, στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, από το οποίο ζητά να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι κατά της 35χρονης Ιωάννας. “Είναι σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη και επικίνδυνη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, η οποία μόλις την περασμένη Δευτέρα κατά τη συμπληρωματική της απολογία, υποστήριξε ότι δεν προσπάθησε να σκοτώσει το θύμα, αλλά μόνο να προξενήσει βλάβες. Ο ίδιος αναφέρει μέσα στις 12 σελίδες της πρότασής του επικαλείται στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι “ο ανθρωποκτόνος δόλος της καταδεικνύεται από την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου, την ενέδρα που της έστησε, την ποσότητα του καυστικού υγρού που επαρκούσε για τη θανάτωση της, την έλλειψη αφορμής για την πράξη, αλλά και το γεγονός ότι τέλεσε την πράξη της και συνέχισε τη ζωή της σαν να μην συμβαίνει τίποτα”.

Άλλωστε, όπως εξηγεί, η όλη επίθεση έλαβε χώρα “χωρίς να της μιλήσει, για να την αιφνιδιάσει και να μην μπορεί να αντιδράσει, την περιέλουσε ακαριαία, από κοντινή απόσταση με σοβαρή ποσότητα του μεγάλης επικινδυνότητας πυκνού τοξικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της”.

Ο λόγος της επίθεσης

Κατά τον εισαγγελέα Γ. Νούλη, αιτία για αυτή την αποτρόπαιη ενέργεια ήταν η ζήλια που έτρεφε η κατηγορούμενη απέναντι στο θύμα. “Θεωρούσε ότι ήταν θανάσιμη εχθρός της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Στα τέλη του 2019 άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο εξόντωσής της. Αργότερα το μένος της μεγεθύνθηκε και την ώθησε στην οριστική απόφαση εξολόθρευσης της” τονίζεται.

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει πως η κατηγορούμενη εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα “σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη” καθώς και πως εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι “επικίνδυνη να διαπράξει νέα εγκλήματα”. Για το λόγο αυτό προτείνει την 6μηνη παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης, η οποία ήδη βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής αμέσως μετά την αρχική της απολογία.

Τελικά, η 36χρονη απολογήθηκε στις αρχές της εβδομάδας συμπληρωματικά, δίχως να εξηγήσει τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή την πράξη. “Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο” είχε καταθέσει μεταξύ άλλων.

Ο Γ. Νούλης υπέβαλε την εισήγηση του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για το αν και με ποιες κατηγορίες η 36χρονη κατηγορούμενη θα παραπεμφθεί σε δίκη για την επίθεση με βιτριόλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα