Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: Θέλω να θεραπεύσω την ψυχή μου

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: Θέλω να θεραπεύσω την ψυχή μου
Επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας

Λίγα 24ωρα πριν την πολύκροτη δίκη της 36χρονης που της επιτέθηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξηγεί γιατί θέλει να παραστεί στο δικαστήριο.

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την 36χρονη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάϊο του 2020 φτάνει και η ίδια η Ιωάννα μιλά τόσο για την απόφασή της να παραστεί στη δίκη όσο και για τη νέα επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον 64χρονης που σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο της Νίκαιας το πρωί της Δευτέρας (13/9).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν έκρυψε την οργή της

“Αυτό που επιθυμώ περισσότερο μέσα από τη διαδικασία της δίκης, πέρα από την παραδειγματική τιμωρία της κατηγορούμενης, είναι να θεραπεύσω την ψυχή μου. Δηλαδή, να έρθω αντιμέτωπη με τον θύτη μου, με τους φόβους μου και με τις απαντήσεις που αναζητώ“, εξήγησε σχετικά με τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να παραστεί στην πολύκροτη δίκη, ενώ για το αν αισθάνεται έτοιμη για αυτό, η ίδια σχολίασε: “Δεν νομίζω πως είναι κάτι για το οποίο μπορώ να προετοιμαστώ, είναι τόσο πρωτόγνωρο… θα αφήσω να με καθοδηγήσει το ένστικτό μου”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το γιατί ζητά την παραδειγματική τιμωρία της 36χρονης, η Ιωάννα ξεκαθάρισε: “Πιστεύω πως είναι το πρώτο το πιο άμεσο βήμα που πρέπει να γίνει ώστε να κατασταλεί αποτελεσματικά το φαινόμενο του μιμητισμού και να καταστεί σαφές από τους θεσμούς πως τέτοια ειδεχθή εγκλήματα δεν έχουν χώρο και θέση σε μία ώριμη, οργανωμένη και ανεπτυγμένη κοινωνία ανθρώπων. Η πράξη της επίθεσης με ένα τέτοιο μέσον όπως είναι το βιτριόλι είναι μεσαιωνική και ακραία βασανιστική”.

Οργισμένη ήταν ωστόσο και η αντίδρασή της σχετικά με το νέο περιστατικό επίθεσης εναντίον 64χρονης γυναίκας από έναν 58χρονο άνδρα έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να δηλώνει μεταξύ άλλων: “Σήμερα το πρωί ξανά, για ακόμη μια φορά υπήρξε νέα επίθεση με οξύ. Είναι αδιανόητο πως η δική μου ιστορία αντί να λειτουργεί αποτρεπτικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάποιες εγκληματικές προσωπικότητες. Σας παρακαλώ όλοι μαζί να κινηθούμε κατάλληλα ώστε να σταματήσει αυτό. Εγώ είμαι η πρώτη που το φωνάζω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα