Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: “Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι φτιάχνει mega εμβολιαστικό”

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: “Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι φτιάχνει mega εμβολιαστικό”
Παίδων Πεντέλης INTIME NEWS

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αντιδρούν στην κίνηση της κυβέρνησης να κόψει τις εφημερίες του νοσοκομείου και να το μετατρέψει σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε 24ωρη απεργία.

Μετά και την κίνηση του υπουργείου Υγείας να καταθέσει αγωγή ώστε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία των γιατρών του Παίδων Πεντέλης, οι τελευταίοι εμφανίζονται αμετακίνητοι.

Όπως είπε στο News 24/7 η Διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, Σταυρούλα Κωσταρίδου: «Όλα αυτά έχουν γίνει επειδή η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι δημιουργεί ένα για να μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο. Χωρίς συνεννόηση, χωρίς τίποτα. Την απεργία μας την καλύπτει το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΕΙΝΑΠ. Δεν έχει γίνει η απεργία χωρίς την έγκριση της».

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης Eurokinissi

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο, σε όσους είναι γύρω από το νοσοκομείο που εξυπηρετεί την Βορειοανατολική Αττική, την Εύβοια, νησιά κ.α. πως δεν γίνεται να κλείσουν οι 24ωρες εφημερίες του νοσοκομείου. Παράλληλα λειτουργούμε και 4 γραμμές εμβολιασμού και είμαστε σε θέση να στηρίξουμε και άλλες αν χρειαστεί. Παιδίατροι είμαστε, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εμβολιασμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Έχουμε δώσει όρκο. Ωστόσο δεν μπορεί να σταματήσουν οι 24ωρες εφημερίες και να στέλνουμε γονείς και παιδιά στις ουρές των νοσοκομείων Παίδων κάτω στην Αθήνα. Είμαστε ένα νοσοκομείο που προτιμούν οι γονείς γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμφόρηση. Εξυπηρετούνται γρήγορα στα εξωτερικά ιατρεία, πολύ γρηγορότερα από τα υπόλοιπα Παίδων. Το νοσοκομείο είναι πολύ φιλικό. Χρόνια τώρα ξέρουν όλοι ότι εφημερεύουμε καθημερινά μέχρι τις 14:30 και κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή 24 ώρες το 24ωρο».

Η κυρία Κωσταρίδου, η οποία τελεί υπό παραίτηση από την ώρα που το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα σχέδιά του, συμπληρώνει στο News 24/7: «Στη διάρκεια της σημερινής απεργίας, όπως πάντα συνάδελφοί μας εργάζονται κανονικά και εξυπηρετούμε περιστατικά που έρχονται. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί να κινδυνεύει. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να αντιληφθεί το λάθος της και να πάρει πίσω την απόφαση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα