Εστίαση: Με πελάτες στα καταστήματα μετά από έξι μήνες

Διαβάζεται σε 5'
Εστίαση: Με πελάτες στα καταστήματα μετά από έξι μήνες
Άνοιγμα της εστίασης στην Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Άνοιξαν την Δευτέρα του Πάσχα τα μπαρ, εστιατόρια και καφετέρειες, ύστερα από έξι μήνες και έβγαλαν τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους

Τις πόρτες τους άνοιξαν και πάλι από τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα της εστίασης και οι ιδιοκτήτες έσπευσαν από το πρωί να στρώσουν τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους, υποδεχόμενοι τους πρώτους πελάτες.

Άνοιγμα της εστίασης στην Αθήνα Eurokinissi

Τα καταστήματα άνοιξαν αποκλειστικά τους εξωτερικούς τους χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας που προβλέπονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων: τήρηση αποστάσεων μεταξύ των καθισμάτων, μόνο καθήμενοι πελάτες, χωρίς μουσική, υποχρεωτική χρήση μάσκας και μέγιστος αριθμός έξι ατόμων ανά τραπέζι, μεταξύ άλλων, ενώ θα κλείσουν τις πόρτες τους το αργότερο στις 22:45, λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που από σήμερα ξεκινά στις 23:00.

Άνοιγμα της εστίασης στην Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Αθήνα, με τους καταστηματάρχες να υποδέχονται τους πρώτους πελάτες μετά από έξι μήνες lockdown!

άνοιγμα της εστίασης στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Μετά τις 12 το μεσημέρι η κίνηση σε καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια έγινε πιο έντονη καθώς η εστίαση ανοίγει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, έπειτα από έξι μήνες που είχε κλείσει για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού. Ο πεζόδρομος της Τσακάλωφ στο Κολωνάκι θυμίζει σιγά- σιγά εποχές πριν την πανδημία Covid-19. Τραπέζια και καρέκλες στήθηκαν ξανά στο γνωστό σημείο συνάντησης πολλών Αθηναίων.

Άνοιγμα της εστίασης στην Νέα Σμύρνη Eurokinissi

«Από τις 9 το πρωί που έχουμε ανοίξει έχει προσέλευση κόσμου. Μάλιστα μικρότερες ηλικίες γιατί συνήθως είχε μεγαλύτερες ηλικίες τόσο νωρίς. Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν ότι πίνουν καφέ σε γυάλινο ποτήρι και ότι κάθονται στο τραπέζι» λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης σε Μαρούσι και Κηφισιά, Μάκης Ρούσσος. «Γενικά υπάρχει καλό κλίμα. Όλα τα καταστήματα εστίασης από την Κηφισιά μέχρι το Μαρούσι ήταν μισογεμάτα» συνεχίζει ο επιχειρηματίας ο οποίος πρόσφατα διέκοψε τις αναστολές περίπου 90 ατόμων, που εργάζονται στις επιχειρήσεις του. Το γεγονός πως δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στη δυναμικότητα των εξωτερικών χώρων συνέβαλε στο να πάρει αυτή την απόφαση. Στην Πλατεία Αμαρουσίου μπορεί να εξυπηρετήσει -υπό τους κανόνες που ισχύουν- διακόσιους καθήμενους πελάτες. Οι πιο παλιοί θαμώνες της πλατείας καλωσόρισαν το άνοιγμα της εστίασης με πρωινό ουζάκι και μεζέ.

Άνοιγμα της εστίαση στο Λουτράκι Eurokinissi

Εκτός όμως από τα καφέ και τα εστιατόρια της Αθήνας κίνηση είχαν τη Δευτέρα του Πάσχα και τα καταστήματα εστίασης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής όπως το Σούνιο, το Πόρτο Γερμενό, η Ψάθα και ο Ωρωπός. Ο καλός καιρός και η αργία του Πάσχα οδήγησε πολλούς Αθηναίους σε μια μικρή απόδραση εντός της Περιφέρειας.

Θεσσαλονίκη: Γεμίζουν τα καφέ

Τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στήθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και έχοντας επάνω το απαραίτητο αντισηπτικό, αναφέρει η voria.

Από το πρωί τα καταστήματα άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πελάτες, οι οποίοι θέλησαν μετά από μισό χρόνο να απολαύσουν τον καφέ τους.

Κυρίαρχο το αίσθημα της ανακούφισης τόσο για τους επιχειρηματίες, για τους εργαζόμενους αλλά και για τον κόσμο, καθώς έστω και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες βλέπουν τη ζωή να επιστρέφει σε μια κανονικότητα.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα