Έβρος: Συνεχίζονται οι απόπειρες εισόδου στα σύνορα χωρίς εντάσεις

Έβρος: Συνεχίζονται οι απόπειρες εισόδου στα σύνορα χωρίς εντάσεις
Στα σύνορα. AP

Φαίνεται πως η παρουσία της FRONTEX και Ευρωπαίων αστυνομικών έχει κάνει την Άγκυρα να αναδιαμορφώσει την στρατηγική της για να μην εκτεθεί έναντι των εταίρων

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις εξελίσσεται η νέα κρίση που έχει προκαλέσει με το μεταναστευτικό η Τουρκία στα σύνορα το Έβρου.

Φαίνεται πως η παρουσία της FRONTEX και Ευρωπαίων αστυνομικών έχει κάνει την Άγκυρα να αναδιαμορφώσει την στρατηγική της για να μην εκτεθεί έναντι των εταίρων.

Βεβαίως, οι απόπειρες εισόδου στην ελληνική επικράτεια κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου συνεχίζονται όπως και οι αποτροπές από πλευράς των δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού.

Το 24ωρο μεταξύ 6 το πρωί της Κυριακής και 6 το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή του Έβρου, δεν έγιναν συλλήψεις, ωστόσο η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 713 περιπτώσεις. Για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 της Δευτέρας 16 Μαρτίου ο απολογισμός είναι 410 συλλήψεις, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε συνολικά 52.541 περιπτώσεις.

Αναφορικά με τα νησιά του Β. Αιγαίου, το Σάββατο σημειώθηκαν 27 νέες εισροές μεταναστών στη Λέσβο και την Κυριακή 25 νέες εισροές στη Χίο. Σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί νέες εισροές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα