Εξάρχεια: Με μένος η επίθεση – Δύο οι τραυματίες αστυνομικοί

Εξάρχεια: Με μένος η επίθεση – Δύο οι τραυματίες αστυνομικοί
Επεισόδια στα Εξάρχεια Eurokinissi

Τον τραυματισμό δύο αστυνομικών είχε τελικά σαν αποτέλεσμα επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων που δέχτηκαν αστυνομικοί επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη-16 προσαγωγές από το σημείο εκ των οποίων μία σύλληψη

Επίθεση με βροχή από βόμβες μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ και άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα η επίθεση έγινε την στιγμή που Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θα συνόδευε την κλούβα της διμοιρίας των ΜΑΤ κατά την αλλαγή και αποχώρησή της.

Εκείνη την χρονική στιγμή, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκαν από τις οδούς Μεθώνης και Ερεσσού, στην Χαριλάου Τρικούπη και με βροχή από πέτρες και βόμβες μολότοφ έριξαν από την μοτοσικλέτα τους δύο αστυνομικούς και μάλιστα σύμφωνα υψηλόβαθμους αξιωματικούς, συνέχισαν να τους ρίχνουν βόμβες μολότοφ με πρόθεση να τους κάψουν ακόμα και όταν ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και σκόρπισαν το πλήθος, ενώ τους καταδίωξαν μέχρι την Πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις.

Από την επίθεση, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. υπέστη εγκαύματα στο χέρι και στο πόδι και αρκετούς μικροτραυματισμούς από την πτώση και κατά την καταδίωξη των κουκουλοφόρων, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ, επίσης από βόμβα μολότοφ που δέχτηκε στην Πλατεία Εξαρχείων, τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ φθορές υπέστη και μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Από το σημείο έγιναν 16 προσαγωγές ατόμων που έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και εξετάζονται, ενώ ένας εκ των προσαχθέντων συνελήφθη για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα