Ευρυτανία: Σημείο σε μεγάλο βάθος στη λίμνη Κρεμαστών πιθανόν σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης

Ευρυτανία: Σημείο σε μεγάλο βάθος στη λίμνη Κρεμαστών πιθανόν σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης
Η Λίμνη Κρεμαστών ISTOCK

Το ναυαγοσωστικό ρομπότ "Έμιλυ" εντόπισε σημείο σε μεγάλο βάθος στη Λίμνη Κρεμαστών, το οποίο μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης αγνοουμένης στην Ευρυτανία. Η ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της 48χρονης γυναίκας στην Ευρυτανία, η οποία αναζητείται από τις Αρχές τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο (24/09), εντοπίστηκε από το ναυαγοσωστικό ρομπότ “Έμιλυ” ένα σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών που ενδέχεται να σχετίζεται με την εξαφάνιση της 48χρονης. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Το ναυαγοσωστικό ρομπότ "Έμιλυ" Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Η 48χρονη εξαφανίστηκε από το Καρπενήσι, στην περιοχή των Αγράφων, ύστερα από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τον σύζυγό της και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγράφων ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από οικείο πρόσωπο της 48χρονης, πως η ίδια θα πήγαινε στην γέφυρα της Τατάρνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπεύει να βάλει τέλος στην ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την εξαφάνισή της η 48χρονη έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια φωτογραφία με θέα τη λίμνη, εκεί όπου τώρα όλοι την αναζητούν.

Το ναυαγοσωστικό ρομπότ "Έμιλυ" Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Η 48χρονη άφησε το αυτοκίνητό της στη Γέφυρα της Τατάρνας και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί, φέρεται να βρήκαν μέσα σε αυτό το κινητό της τηλέφωνο, τα παπούτσια, αλλά και ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

«Άφησε ένα σημείωμα στο αμάξι και ψάχνουν με βάρκες οι πυροσβέστες. Οι έρευνες ακόμα δεν έχουν δείξει τίποτα. Θα κατέβουν οι δύτες, αυτό ελπίζουμε μήπως γίνει κάτι από τους δύτες. Τώρα ό,τι άλλο ήταν ορατό από πάνω με βάρκες που συμμετέχει η πυροσβεστική, η αστυνομία, εκεί είναι όλοι αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί τίποτα», δήλωσε ο Θωμάς Νταβαρινός, πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της 48χρονης Lamiareport

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

“Οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοουμένης στην λίμνη Κρεμαστών με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ “Έμιλυ” του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίας τεχνολογίας διασωστικό ρομπότ “Έμιλυ” του Ε.Ε.Σ έχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα