Φλογητά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για 81χρονο που χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό

Φλογητά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για 81χρονο που χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό
Διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κάτοικοι του χωριού Φλογητά στη Χαλκιδική συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι 81χρονου, ο οποίος χάνει την οικία του. Είναι εγγυητής σε δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή (07/04), κάτοικοι στα Φλογητά Χαλκιδικής, σε έναν 81χρονο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ηλικιωμένος ζει σε αυτό, το οποίο αποτελεί την πρώτη του κατοικία, μαζί με τον εγγονό του, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο 81χρονος είχε μπει ως εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, ύψους 150.000 ευρώ. Ο ίδιος αποπλήρωσε ένα μεγάλο μέρος αυτού, περίπου 100.000 ευρώ, ωστόσο μετά έμεινε άνεργος και σιγά σιγά άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα.

Η οικία του 81χρονου, επειδή είναι εγγυητής, έχει βγει σε πλειστηριασμό και σήμερα αναμένεται να τον βγάλουν από το σπίτι του.

Ο ίδιος δούλευε για πολλά χρόνια στις οικοδομές, έως ότου είχε ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα καιέχασε το ένα του πόδι. Παίρνει μία βοηθητική σύνταξη από το κράτος και έτσι ζει, αλλά δεν μπορεί να αποπληρώσει το υπόλοιπο του δανείου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα